Inscrie firma »
Audit de site - Evaluarea independenta a unui site

Audit de site - Evaluarea independenta a unui site

Telefon: click aici0745289593
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
Persona Contact:
Liviu Taloi
  Trimite un mesaj acestei firme

Prezentare Audit de site - Evaluarea independenta a unui site

Pledoarie adresata companiilor ce administreaza site-urile de comert electronic. Un evaluator independent stie sa puna intrebarile potrivite si sa raspunda la ele. Va oferi recomandarile necesare companiei ce administreaza site-ul pentru a duce afacerea catre competitivitate si profitabilitate.
<br><br>
"90% dintre site-urile web au o usabilitate scazuta. Daca cele mai multe site-uri sunt proaste, dumneavoastra puteti atrage multi clienti daca aveti un site usor de folosit si care satisface nevoile reale ale utilizatorilor."

Asa spune specialistul numarul unu mondial in usabilitate, Jakob Nielsen. Credeti ca site-ul pe care compania dumneavoastra il administreaza este "usor de folosit si satisface nevoile reale ale utilizatorilor"?

Raspunsul tinde sa fie da. Dupa ce dumneavoastra si echipa pe care o conduceti ati muncit din greu pentru a realiza un site web, este logic ca acesta sa fie "usor de folosit" si sa "raspunda nevoilor reale ale utilizatorilor".

Sa analizam site-ul dumneavoastra

Dar clientii si vizitatorii site-ului dumneavoastra gandesc la fel? Aceasta este intrebarea. O intrebare ce naste alte intrebari cheie despre site-ul dumneavoastra:

* Este site-ul dumneavoastra, mai bine zis prezenta online a companiei, capabila sa atinga scopurile pe care le-ati stabilit la lansare?
* Reprezinta site-ul un instrument prin care se intorc investitiile in el? Cu alte cuvinte produce un leu in plus fata de banii investiti?
* Design-ul, stilul, continutul, functionalitatea si tehnologiile folosite in site servesc scopului propus?
* Compania dumneavoastra profita de toate mijloacele pentru a extrage maximum posibil din prezenta pe Internet?
* Credeti ca site-ul dumneavoastra nu poate fi mai bun?

Veti putea sa raspundeti probabil la multe din intrebarile acestea. Echipa dumneavoastra de dezvoltare a site-ului, fie ca este vorba de angajati sau de o companie specializata, sunt indreptatiti sa aibe un punct de vedere. Mai mult, puteti oricand sa chestionati utilizatorii site-ului dumneavoastra printr-un sondaj. Cu toate acestea cat de increzator sunteti in faptul ca raspunsurile la intrebarile de mai sus vor fi toate da?

"4% dintre clientii nesatisfacuti vor contacta compania pentru a se plange. 96% vor folosi serviciile altor companii fara va comunica acest lucru." - Webpartner.com

Evaluarea independenta a site-ului

Si din aceste intrebari se vor naste numeroase alte intrebari. Problema este sa raspunzi la intrebarile potrivite. Aici intervine un evaluator independent si experimentat, neinteresat in afacerea respectiva. El va pune intrebarile potrivite, si cu ajutorul raspunsurilor va oferi recomandarile necesare companiei ce administreaza site-ul pentru a duce proiectul online catre urmatorul nivel. Cel al competitivitatii si al profitabilitatii.

Nu sunteti sigur ca aveti nevoie de un audit?

Puteti crede ca faceti o treaba relativ buna cu site-ul dumneavoastra. Poate ca primiti multumiri din partea clientilor, a furnizorilor, a vizitatorilor. Dar puteti sa faceti o treaba si mai buna? Poate site-ul dumneavoastra sa raspunda mai bine nevoilor clientilor?

Nu stiti ceea ce nu stiti. Reaminti-va ca numai 4% din clientii dezamagiti vor veni la departamentul de relatii cu publicul pentru a se plange. Majoritatea tacuta va prefera sa foloseasca serviciile si produsele altei companii.

Lucruri pe care nu le stiti

Sa luam cateva exemple de lucruri pe care nu le stiti (mai corect nu le stiati) despre un site web, despre un magazin online:

* Stiati ca puteti fi dati in judecata de catre clienti in momentul in care recomandati un link extern site-ului, daca acel site a cauzat probleme de ordin juridic clientului si dumneavoastra nu ati specificat pe site limitele si raspunderile pe care vi le asumati in conditiile folosirii normale a site-ului, in "termeni si conditii"?
* Stiati ca multi clienti, mai ales de tipul corporate, vor refuza sa faca afaceri cu dumneavoastra daca nu aveti pe site o declaratie despre folosirea adecvata a datelor cu caracter personal? Stiati ca legea romaneasca va obliga la inregistrarea ca operator de date cu caracter personal?
* Stiati ca trebuie sa aduceti la cunostinta utilizatorilor site-ului dumneavoastra ca pot denunta unilateral contractul de cumparare in 10 zile lucratoare? Cu alte cuvinte legea va obliga sa aduceti la cunostinta clientilor ca pot returna fara a invoca nici un fel de motiv produsele achizitionate in 10 zile de la cumparare?

Si acestea sunt doar cateva din riscurile pe care vi le asumati din punct de vedere legal...

Raul pe care il poate face un site prost realizat

Ajungem la o alta intrebare cheie. Care este costul, care sunt riscurile de a avea o prezenta internet incompleta sau prost executata?
Veti risca sa va distrugeti:

* Brand-ul, imaginea companiei
* Credibilitatea
* Profitabilitatea
* Rata de conversie a vizitatorilor in clienti
* Rata de revenire a clientilor pe site
* Nivelul mediu al achizitiilor facute pe site
* Nivelul de penetrare a pietei

"Daca un client va avea o experienta proasta pe site-ul dumneavoastra, va povesti acest lucru, in medie, la 10 alti oameni." - Forester Research, 1998

Utilizatorii internetului au cerinte din cele mai complexe, uneori pot fi chiar nepotrivit de galagiosi in a-si reclama drepturile. Ei isi permit sa fie asa. Competitorii sunt doar la un click distanta. Va puteti permite sa nu rezolvati nevoile acestora in paginile site-ului dumneavoastra?

O evaluare din partea SiteAudit.ro va va pregati site-ul pentru o audienta din ce in ce mai pretentioasa. Intrebarea finala este: "Va puteti permite sa nu aveti site-ul evaluat?"
PREZENTARE Web Audit SRL
LIGHT
MEMBER
Web Audit SRL
7 663 accesari
Persoana de contact: Liviu Taloi
Adresa postala: Al. Ghibu Onisifor 3
Localitate: Bucuresti, Bucuresti
Telefon: click aici 0745289593
Fax: 0213450031
Website:

Categorie principala:
Computere/Soft/Internet » Comert Electronic

PRODUSE ASEMANATOARE CU AUDIT DE SITE - EVALUAREA INDEPENDENTA A UNUI SITE

Consultanta in comert electronicConsultanta in comert electronic
Consultanta in comert electronic
Nu tot ce zboara se mananca. Si nu tot ce se comunica in presa se bazeaza pe fapte reale. Este o impresie falsa ...
Consultanta in publicitate onlineConsultanta in publicitate online
Consultanta in publicitate online
Am sa incep cu o intrebare: tu, ca mic antreprenor care ai deschis un magazin online acum cateva zile, iti permiti sa ...
AUDIT DE SITE - EVALUAREA INDEPENDENTA A UNUI SITE - PRODUSE SIMILARE