Inscrie firma »
Audit financiar 2006. Standarde & Codul etic

Audit financiar 2006. Standarde & Codul etic

3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare Audit financiar 2006. Standarde & Codul etic

Autor: Federatia Internationala a Contabililor, Camera Auditorilor Financiari din Romania
Editura: IRECSON
An aparitie: 2007
Categoria: Economie
Nr. pagini: 1052
Format: 16 x 24 cm
ISBN: 973-7694-18-X
Pret: 89 lei


In seria publicatiilor extrem de utile pentru profesionistii membri ai Camerei Auditorilor Financiari din Romania si nu numai, credem ca prezentul volum continand principalele reglementari (standarde) privind misiunile (angajamentele) de audit si Codul etic al celor ce presteaza aceste servicii profesionale, este o lucrare fundamentala si mult asteptata.
Auditorii financiari, stagiarii in audit financiar si, in general, toti profesionistii contabili din Romania sunt la data aparitiei acestei carti, in fata unor provocari profesionale si cerinte ale societatii deosebit de importante, pe care nu pot sa le trateze decat cu responsabilitatea cuvenita si in "limbaj" international.
Standardele (regulile) internationale au fost asimilate in ultimii ani si in Romania ca referinte de baza, atat pentru reglementarile din domeniul contabilitatii, cat si pentru cele privind auditul financiar (vezi si Directiva nr. 43/2006 a CCE ).
Armonizarea si tendintele de conformare a reglementarilor nationale cu cele internationale, emise de Federatia Internationala a Contabililor (IFAC) si/sau de Consiliul pentru Standardele Internationale de Contabilitate (IASB), au devenit in ultimii 7-8 ani prioritati atat in activitatea autoritatilor de reglementare, cat si in cea a organismelor profesionale de profil (CAFR, CECCAR).
Practic de la infiintarea sa in anul 2000, Camera a fost preocupata permanent sa-si completeze si actualizeze reglementarile proprii respectiv standardele de lucru pe care membrii sai trebuie sa le respecte, adoptandu-le (asimilandu-le) in acest sens pe cele elaborate de IFAC. Editia 2000 a volumului intitulat Audit financiar 2000, a reprezentat prima asimilare integrala si publicare in limba romana, a Standardelor si a Codului privind conduita etica si profesionala asa cum acestea au fost elaborate de IFAC.
Reeditarea acestor reglementari in prezentul volum, pe care l-am intitulat (consecvent) Audit financiar 2006 a fost impusa in primul rand de cerintele membrilor Camerei, care simteau nevoia unui astfel de instrument permanent pe masa lor de lucru.
Avand in vedere continutul si scopul acestui manual de lucru (handbook) pentru toti utilizatorii (cititorii) sai si cu precadere pentru auditorii financiari activi, se mai impun totusi cateva precizari, pe care le consideram binevenite.
Nu au fost incluse in acest volum standardele si/sau alte texte ce nu mai erau valabile in 2006 sau au fost retrase (incepand cu 2004).
Este de la sine inteles ca aplicarea acestor standarde si reglementari elaborate de IFAC, este o conditie obligatorie, dar nu suficienta privind activitatea si serviciile profesionale prestate de auditorii financiari din Romania, pentru ca acestia trebuie sa-si stabileasca si sa aplice inclusiv reguli (interne) proprii, reguli care sa tina seama atat de realitatile economice, cat si de practica (experienta) fiecaruia. Pregatirea profesionala continua si organizarea controalelor de calitate proprii raman, de asemenea, conditii obligatorii pentru profesionistii din domeniul auditului financiar, iar cerintele reglementarilor IFAC in acest sens sunt cat se poate de explicite.
Speram ca atat auditorii financiari din Romania, cat si toti cei interesati de asimilarea cunostintelor de specialitate privind aceasta profesie sa primeasca cu interes lucrarea Audit financiar 2006 si mai ales sa dovedeasca, prin tot ceea ce fac in calitate de profesionisti independenti, ca au inteles foarte bine atat litera, cat si spiritul acestor standarde.


Cartea se distribuie impreuna cu lucrarea GHID privind unele reglementari ale profesiei de auditor editata de Camera Auditorilor Financiari din Romania, 144 pagini, format 15 x 21 cm, ce contine:
- Directiva nr. 43/2006 a Parlamentului European si a Consiliului din 17 mai 2006 privind auditul statutar al conturilor anuale si al conturilor consolidate
- Norme privind controlul calitatii activitatii de audit financiar si a serviciilor conexe
- Obiective ale controlului calitatii activitatii de audit financiar desfasurata de catre membrii CAFR - auditori persoane juridice si persoane fizice
PREZENTARE E**************
MEMBRU
GRATUIT
E**************
25 356 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
E**************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Categorie principala:
Educatie/Training/Media » Carti

PRODUSE ASEMANATOARE CU AUDIT FINANCIAR 2006. STANDARDE & CODUL ETIC

Abordari practice in finantele firmeiAbordari practice in finantele firmei
Abordari practice in finantele firmei
Autor: Victor Dragota, Mihaela Dragota, Laura Obreja, Lucian Tatu, Anamaria Ciobanu, Anda Racsa Editura: IRECSON An ...
Abordari practice in finantele firmeiAbordari practice in finantele firmei
Abordari practice in finantele firmei
Autor: Victor Dragota, Mihaela Dragota, Laura Obreja, Lucian Tatu, Anamaria Ciobanu, Anda Racsa Editura: IRECSON An ...
Dictionar explicativ de termeni comercialiDictionar explicativ de termeni comerciali
Dictionar explicativ de termeni comercia...
Dictionar explicativ de termeni comerciali Roman-Englez si Englez-Roman Autor: Walter Goode Traducere autorizata de ...
Manual de tehnici operationale in activitatea de turismManual de tehnici operationale in activitatea de turism
Manual de tehnici operationale in activi...
Manual de tehnici operationale in activitatea de turism Autor: Ruxandra Andrei, Lidia Dragnea, Mihai ...
Ghidul traineruluiGhidul trainerului
Ghidul trainerului
Autor: Doru Curteanu, Iulia Chivu, Ion Popa Editura: IRECSON An aparitie: 2006 Categoria: Formare profesionala Nr. ...
Proiectarea fiselor de post, evaluarea posturilor de munca si a personaluluiProiectarea fiselor de post, evaluarea posturilor de munca si a personalului
Proiectarea fiselor de post, evaluarea p...
Autor: Horia D. Pitariu Editura: IRECSON An aparitie: 2006 Categoria: Resurse Umane Nr. pagini: 344 Format: 18 x ...
Imbunatatirea continua si managementul variatiilor pentru cresterea performanteiImbunatatirea continua si managementul variatiilor pentru cresterea performantei
Imbunatatirea continua si managementul v...
Autor: Gheorghe Zybaczynski, Viorel Manole Editura: IRECSON An aparitie: 2005 Categoria: Economie Nr. pagini: 228 ...
Psihologia marketingului si a comunicariiPsihologia marketingului si a comunicarii
Psihologia marketingului si a comunicari...
Autor: Daniele Trevisani Editura: IRECSON An aparitie: 2007 Categoria: Marketing Nr. pagini: 272 Format: 18 x 26 ...
Fiscalitate . controverse si solutiiFiscalitate . controverse si solutii
Fiscalitate . controverse si solutii
Fiscalitate . controverse si solutii Autor: Grigorie N. Lacrita Editura: IRECSON An ...

AUDIT FINANCIAR 2006. STANDARDE & CODUL ETIC ESTE LISTAT IN: