Inscrie firma »
CASE DIN LEMN

CASE DIN LEMN

Tip produs: CASE DE LEMN | ACOPERISURI | MANSARDARI
Producator: producator
 

Prezentare CASE DIN LEMN

Case de lemn executate in sistemul Framing
Sistemul Wood Framing, dezvoltat si aplicat pe scara larga in S.U.A., reprezinta o modalitate ieftina si accesibila de a construi o casa si de a o intretine in timp, asigurand ocupantilor toate cerintele de confort. De asemenea casele construite in acest sistem se adapteaza oricarui stil arhitectural, atat traditional, contemporan cat si futurist
putind construe atit case de vacanta cit si case de locuit .

Structurile de case executate in acest sistem, se evidentiaza prin folosirea optima a materialului lemnos, prin rezistenta, stabilitate, ductilitate, greutate proprie redusa care diminueaza astfel impactul seismic, durabilitate, confort termic ridicat, pret competitiv. Totodata timpul de executie pe santier al acestor case este cu pana la 70% mai mic decat pentru casele cu structura din zidarie.

Societatea noastra si-a creat o traditie deja, din executarea caselor de locuit cu structura din lemn in sistemul framing, avand o experienta vasta prin executarea si montarea a numeroase case de peste atat in Romania cat si in alte tari precum: Grecia, Spania, Franta, Italia.

Pentru a veni in sprijinul iubitorilor de case din lemn care vor sa afle mai multe informatii despre acest tip de structuri, va oferim o succinta prezentare a acestui sistem constructiv in care lucram si noi.

O casa cu structura din lemn, in sistemul framing, se compune din urmatoarele elemente:

Talpa casei

Este un element de baza al constructiei, prin care se executa trasarea si prinderea peretilor structurii de rezistenta de fundatia cladirii.

Se constituie dintr-un dulap de lemn, cu dimensiunile de care se calculeaza functie de dimensiunile casei, avand aceiasi latime cu a peretelui care reazema pe aceasta.

Talpa casei se aseaza pe un strat de hidroizolatie si se fixeaza provizoriu in prima faza cu cuie sau holtzsuruburi, iar dupa montarea peretilor de la parter se solidarizeaza impreuna cu acestia prin conexpanduri sau agrafe din otel beton existente in fundatie.

Peretii

Reprezinta principalele elemente de rezistenta si stabilitate ale constructiei, care asigura preluarea sarcinilor verticale din greutatea planseelor si a sarpantei, precum si a sarcinilor orizontale din seism si vant si transmit aceste incarcari fundatiei.

Un important avantaj al sistemului framing il reprezinta posibilitatea realizarii peretilor sub forma de panouri prefabricate. Acest fapt conduce la cresterea calitatii executiei acestor elemente, prin realizarea lor in fabrica cu utilaje si tehnologii moderne, precum si un control tehnic adecvat si in acelasi timp prin prefabricare se reduce considerabil timpul de executie pe teren al constructiei, micsorandu-se astfel manopera de montaj si implicit costul cladirii.
Peretii sunt alcatuiti din dulapi din lemn de rasinoase care se calculeaza functie de dimnsiunile casei , spatiati in plan la distante de 400-800 mm. Uzual peretii exteriori se executa cu grosimea de 150mm si cei interiori cu grosimi de 50 si 150mm, aceste valori fiind impuse in principal, de grosimea stratului termoizolator care este mai mare la exterior.

Elementele verticale de rezistenta ale peretilor(montanti) sunt solidarizate de talpile orizontale ale panourilor prin cuie si coltare metalice galvanizate. Panourile peretilor exteriori sunt placate de regula cu placi de OSB , lemn sau lambriu functie de dorinta beneficiarului care asigura rigidizarea si conlucrarea montantilor in plan lateral, realizand astfel o comportare de saiba rigida a peretelui in planul sau. Panourile peretilor interiori sunt contavantuite prin rigle dispuse orizontal si inclinat, intre montanti.

Placarea peretilor exteriori si interiori se executa pe ambele fete si se poate realiza intr-o mare varietate. Astfel se pot utiliza lambriuri din lemn, siding, astereala cu caroiaj de sipci pentru tencuiala, placi de OSB cu termosistem, placi de gips carton etc.

Termoizolatia este alcatuita din saltele de vata minerala cu grosimi de 50, 100, 150mm care sunt dispuse intre montantii structurii de rezistenta.

Peretii sunt hidroizolati la exterior , iar la partea interioara au dispuse bariere de vapori.

Centura casei

Asigura legatura la partea superioara a panourilor prefabricate. Centura se fixeaza de talpa superioara a panourilor prefabricate prin batere in cuie.

Se constituie dintr-un dulap de lemn, cu dimensiunile care se calculeaza functie de dimensiunile casei, avand aceiasi latime cu a peretelui pe care reazema.

Se innadeste in sectiuni decalate de sectiunile de innadire a panourilor prefabricate.

Planseele

Planseele sunt elementele de constructie orizontale care realizeaza preluarea incarcarilor din greutatea oamenilor si mobilierului si o transmit peretilor si in acelasi timp asigura conlucrarea peretilor in plan orizontal si distribuirea sarcinilor orizontale din vant si seism.

Principalele elemente de rezistenta ale planseelor sunt grinzile. Grinzile sunt alcatuite din dulapi de lemn de rasinoase, cu sectiuni care se calculeaza functie de dimensiunile casei, dispuse la interspatii de 400-800mm si rigidizate in sens transversal cu distantieri din dulapi cu aceiasi sectiune. Acest sistem de grinzi si distantieri transversali impreuna cu dusumeaua alcatuiesc un ansamblu rezistent si rigid, avand o comportare de saiba rigida.

Pentru incaperile cu deschideri mari se folosesc si grinzi principale lamelare cu sectiuni de care se calculeaza functie de dimensiunile casei, alcatuite din dulapi de lemn incleiati, sau scanduri incleiate.

Prinderile grinzilor de centura se face prin cuie, buloane, coltare si eclise metalice galvanizate.

Peste grinzi se bate stratul suport care se constituie din: dusumea geluita din lemn cu grosimi de 22 si 45mm, dusumea oarba de 24 si 45mm, placi din OSB de 22mm grosime. Dusumeaua se poate dispune intr-un singur strat sau in doua straturi pe directii diferite.

Pe talpa inferioara a grinzilor se poate bate direct stratul de finisaj: gips carton, lambriu, etc. sau aceasta poate ramane aparenta si se lacuieste.

Sarpanta

Reprezinta elementul de inchidere situat la partea superioara a constructiei, avand atat un important rol practic prin protejarea cladirii de intemperii, cat si un rol estetic, contribuind in mare masura la aspectul constructiei. De altfel multe constructii din lemn se individualizeaza prin forma sarpantei.

Sarpanta se compune din structura de rezistenta, stratul suport al invelitorii si invelitoare.

Structura de rezistenta a acoperisului se poate executa in doua variante si anume: sarpanta pe scaune si sarpanta pe grinzi cu zabrele.

Sarpantele pe scaune sunt alcatuite din popi si pane din lemn ecarisat de rasinoase, cu sectiuni de 100x100, 100x150, 150x150, 150x200,150x250mm care formeaza impreuna un cadru de rezistenta rigid intarit prin contravantuiri si capriori care reazema pe pane, imbinati prin chertare. Capriorii au dimensiunile sectiunii de 50x100, 50x150, 50x200, 50x250mm.

Sarpantele pe grinzi cu zabrele sunt alcatuite din ferme cu zabrele din lemn, realizate din dulapi de 50x100mm, imbinati la noduri cu pene cu gheare, prin presare. Grinzile cu zabrele se contravantuiesc la talpa superioara pentru a crea un cadru rigid in planul invelitorii.

In ambele cazuri suportul invelitorii este alcatuit din astereala de 24mm grosime sau placi de OSB de 12 mm.

Peste stratul suport al invelitorii se dispune hidroizolatia din membrana bitumata.

Ca material de invelitoare se poate folosi: tigla, tabla zincata, coli de onduline, bardolyne, tabla Lindab, eternita, etc.

Tavanele inclinate de la mansarda, alcatuite din insasi structura sarpantei se izoleaza termic cu saltele de vata minerala, cu grosimi de 150, 200mm.
PREZENTARE S*******************
MEMBRU
GRATUIT
S*******************
69 481 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*******************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: CASE LEMN - Wood house - Case pe structuri din lemn

PRODUSE ASEMANATOARE CU CASE DIN LEMN

CASE DE VACANTACASE DE VACANTA
CASE DE VACANTA
Case de lemn executate in sistemul Framing si tip sandwich. Sistemul Wood Framing, realizat pe scara larga in S.U.A., ...
CASE DIN LEMNCASE DIN LEMN
CASE DIN LEMN
Case de lemn executate in sistemul Framing Wood Residence va ofera posibilitatea de a obtine la pret foarte avantajos ...
CASE DIN LEMNCASE DIN LEMN
CASE DIN LEMN
Case de lemn executate in sistemul Framing Wood Residence va ofera posibilitatea de a obtine la pret foarte avantajos ...
CASE DIN LEMNCASE DIN LEMN
CASE DIN LEMN
Case de lemn executate in sistemul Framing Wood Residence va ofera posibilitatea de a obtine la pret foarte avantajos ...
Wood houseWood house
Wood house
WOOD RESIDENCE offers you the chance to obtain at a very advantageous price and in a very short period of time the house ...
Wooden houseWooden house
Wooden house
WOOD RESIDENCE offers you the chance to obtain at a very advantageous price and in a very short period of time the house ...
Wood house constructionWood house construction
Wood house construction
WOOD RESIDENCE offers you the chance to obtain at a very advantageous price and in a very short period of time the house ...
CASE din LEMN , CASE LEMN , VILE DIN LEMNCASE din LEMN , CASE LEMN , VILE DIN LEMN
CASE din LEMN , CASE LEMN , VILE DIN LEM...
WOOD RESIDENCE va ofera posibilitatea de a obtine la un pret foarte avantajos si in timp foarte scurt casa la care ati ...
CASE DE LEMN, ACOPERISURI, MANSARDARICASE DE LEMN, ACOPERISURI, MANSARDARI
CASE DE LEMN, ACOPERISURI, MANSARDARI
S.C. VOITEXIM S.R.L. va ofera posibilitatea de a obtine la un pret foarte avantajos si in timp foarte scurt casa la care ...

CASE DIN LEMN ESTE LISTAT IN: