Inscrie firma »
S********************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
Operatie obezitate Gastric Sleeve

Operatie obezitate Gastric Sleeve

Tip produs: operatie obezitate | gastric sleev | chirurgie laparoscopica
 

Prezentare Operatie obezitate Gastric Sleeve

Gastrectomia longitudinala cunoscuta ca si Micsorarea Stomacului sau Gastric Sleeve (engl.) presupune indepartarea portiunii laterale a marii stomacului de-a lungul micii curburi, de la unghiul Hiss pana la antrul gastric.

Gastrectomia Longitudinala Laparoscopica (GLL) - Gastric Sleeve este cea mai noua metoda chirurgicala utilizata in tratamentul obezitatii. Efectuarea acestei operatii prin abord miniminvaziv (laparoscopic) este posibila datorita progreselor enorme pe care le-a inregistrat tehnologia medicala actuala in domeniul electrochirurgiei si al suturilor mecanice!

Eficienta gastrectomiei longitudinale - Gastric Sleeve in tratamentul obezitatii morbide este determinata de mai multe mecanisme de limitare a aportului alimentar:
Reducerea capacitatii rezervorului gastric. Mesele reduse cantitativ reprezinta dezideratul oricarui procedeu de slabit! Prin operatia de gastrectomie longitudinala (gastric sleeve) se indeparteaza (se scoate) o mare parte din stomac (cca 80%), lasand in circuitul digestiv un tub gastric de dimensiuni foarte reduse (cca 100ml). Astfel, pacientul va fi obligat sa consume alimente in cantitate foarte redusa!
Diminuarea senzatiei de foame. La nivelul portiunii fundice a stomacului se gasesc receptori specializati in eliberarea hormonilor responsabili de cresterea apetitului! Ori de cate ori stomacul este gol, in peretele gastric se vor produce substante (Ghrelin - factorului de eliberare al hormonului de crestere) care, circula prin sange si determina, actionand la nivelul creierului (hipotalamus), senzatia de foame! Prin operatia de gastric sleeve se indeparteaza acest segment de stomac (fundul stomacului) si, in consecinta, nivelul plasmatic de Ghrelin scade semnificativ. Astfel, pacientii se bucura de o sensatie de foame mult diminuata fapt care va determina atat scaderea numarului de mese, dar si a gustarilor pe parcursul a 24 de ore.
Instalarea precoce a satietatii. Dupa operatia de gastric sleeve, umplerea rapida a stomacelului nou creat (tubul gastric de 100ml) determina instalarea precoce a unei senzatii de satietate. Pacientul nu mai poate manca - pentru ca nu mai are unde! Alimentele (reduse cantitativ) vor destinde stomacul de mici dimensiuni si pacientul se va declara satul! Pe de alta parte, absenta unui rezervor gastric autentic, va determina stomacul sa se goleasca foarte rapid si alimentele vor ajunge precoce in intestinul subtire. La acest nivel, in prezenta alimentelor, vor fi secreatate substante responsabile de senzatia de satietate (enterohormoni). Locul de actiune al enterohormonilor este tot Hipotalamului unde vor determina instalarea unei senzatii veritabile de satietate!

Cu alte cuvinte, pacientii cu gastric sleeve mananca putin, nu se plang de foame si se satura foarte repede.
PREZENTARE S**********************
MEMBRU
GRATUIT
S**********************
3 583 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S**********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: chirurgia obezitatii - tratament obezitate - chirurgie obezitate

PRODUSE ASEMANATOARE CU OPERATIE OBEZITATE GASTRIC SLEEVE

Operatie  obezitate Gastric BypassOperatie  obezitate Gastric Bypass
Operatie obezitate Gastric Bypass
Bypass-ul gastric este procedeul de chirurgie bariatrica care se caracterizeaza prin crearea unui rezervor gastric de ...
Operatie obezitate Gastric BandingOperatie obezitate Gastric Banding
Operatie obezitate Gastric Banding
Montarea laparoscopica a inelului de silicon ajustabil (Gastric Banding) este cea mai cunoscuta si raspandita metoda ...

OPERATIE OBEZITATE GASTRIC SLEEVE ESTE LISTAT IN:

OPERATIE OBEZITATE GASTRIC SLEEVE - PRODUSE SIMILARE