NADH Forte (Coenzima CoE1- Japonia):12,5 mg/30 tab + CoQ10 si Cl
Tip produs: nadh forte coenzima coe1 japon3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
Prezentare NADH Forte (Coenzima CoE1- Japonia):12,5 mg/30 tab + CoQ10 si Cl
NADH+
Coenzima 1 - CoE1
cu adaos Coenzima Q10
\"Vitamina Anti Oboseala\"
Nicotinamida Adenin Dinucleotida faricata in Japonia
Cu 20% mai potenta
10 mg 12,5 mg / 30 tablete acoperite cu CLOROFILA
Calitate Farmaceutica
Produs notificat de Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru
Bioresurse Alimentare IBA Bucuresti " Certificat de Notificare seria AA/ nr. 4664 /2011
Protejeaza si repara ADN-ul
Mareste activitatea cerebrala prin energizare la nivel celular
Minte incetosata, Oboseala Cronica, Alzeimer, Parkinson, Senilitate, Varsta Medie sau Inaintata
Excelent Energizant fizic si mintal
Confera claritate mentala la sportivii de performanta
O tableta de NADH administrata dimineata mentine mintea limpede si clara pe parcursul zilei. Elimina nevoia de a bea cafea. Mareste eficienta activitatii intelectuale. Te tine treaz si alert. Te energizeaza.
NADH, (Nicotinamida Adenin Dinucleotida) cunoscuta si sub denumirea de Coenzima-1 sau CoE-1, o enzima deosebit de importanta in productia de energie la nivel celular (ATP) in special la nivelul creierului. NADH este forma redusa a Nicotinamidei Adenin Dinucleotida (NAD) prin aport energetic de hidrogen (H). NADH este necesara pentru mii de reactii biochimice din organism.
NADH este o co-enzima prezenta in mod natural in toate celulele vii, fiind necesara pentru dezvoltarea celulara si pentru producerea de energie la nivel celular. De asemenea, contribuie la productia de L-dopa, care ulterior este transformata in dopamina, un important neurotransmitator essential pentru functionarea normala a creierului..
NADH joaca un rol cheie in producerea energiei din celule, in special in creier si sistemul nervos central, fiind astfel si “o pilula energizanta”. Cu cat o celula are mai mult NADH disponibil, cu atat poate produce mai multa energie si isi poate face “datoria” in mod eficient. Persoanele care sufera de tulburari, precum oboseala cronica, sau pur si simplu persoane care au nevoie de un impuls in nivelurile de energie, pot beneficia de suplimentarea cu NADH.
NADH stimuleaza productia neurotransmitatoarelor dopamina, noradrenalina si serotonina, imbunatatind astfel claritatea mentala, starea de alerta si puterea de concentrare. Acest fapt este deosebit de important si in lupta contra efectelor inbatranirii cum ar fi deficiente de memorie, dementa senila, boala Alzeimer, Parkinson etc.
NADH este implicat direct in sistemul imunitar defensiv al celulelor. Cu cat avem mai mult NADH in organism, cu atat functioneaza mai bine functia de reparare a AND-ului.
Coenzima Q10 actioneaza sinergistic cu NADH marind productia de energie celulara (ATP) in intregul organism si cu predilectie in zona inimii. Coenzima Q10 are de asemenea un puternic efect antioxidant.
Numeroase Studii au evaluat potentialul NADH in tratarea bolilor Alzheimer, Parkinson si sindromul de oboseala cronica precum si ca un supliment nutritional pentru sportivi (energizare)
Aceste studii au aratat ca, administrand NADH:
la pacientii cu boala Parkinson, a indus o crestere a dopaminei. S-au inregistrat de asemena imbunatatiri in capacitatea motorie, mersul pe jos, postura si vorbire precum si ameliorarea functiilor cognitive si emotionale.
la oamenii care sufera de depresie, a avut un efect benefic in 93% din pacienti. Aceasta este pentru ca NADH induce cresterea nivelului de dopamina si noradrenalina in creier. De asemenea, se poate induce ca, prin participarea la producerea moleculei de energie celulara ATP, NADH este capabil de a restabili nivelul de energie al creierului;
la pacientii cu boala Alzheimer, a prevenit progresarea bolii, chiar reversand unele efecte ale acesteia prin inbunatatirea problemelor de cognitie si de comportament. A fost de asemenea detectata o crestere a nivelurilor de activitate cerebrala legate de dopamina/noradrenalina
la sportivi s-a observat o crestere a performantei concomitant cu mentinerea unui nivel ridicat de alerta mintala.
la persoanele cu nivele de energie scazute cum ar fi peroanele in varsta sau bolnavii de sindromul de oboseala cronica Pacientii care administrat NADH au avut sanse de 4 ori mai de inmunatatire comparative cu grupul placebo. De aici si porecla de Vitamina Anti-oboseala
Clorofila cu care este imbracata tableta ii mareste considerabil bio-absorbtia prin efect sinergistic
COMPOZITIE:
NADH (Nicotinamida Adenin Dinucleotida)………………12,5 mg
Coenzima Q10 (produsa prin fermentatie din alge)..............30 mg
Clorofila (invelisul extern al tabletei)....................................5 mg
ADMINISTRARE:
1 tableta pe zi (de preferinta dimineata) pe stomacul gol cu o cana de apa
La recomandarea medicului se poate adminstra cate 1 tableta de 2 ori pe zi
NOTA: In cazuri grave, rezultate de exceptie s-au obtinut prin asocierea forte a celor 2 coenzime dar cu o doza marita de Coenzima Q10: 1 tableta NADH+ dimineata la sculare asociata cu 1 capsula de Coenzima Q10 Bioactiva Forte 200mg. Aceasta combinatie mareste considerabil capacitatea celulelor de a raspunde la diverse tratamente cu rezultate surprinzatoare in: Cancer, Alzheimer, Parkinson, Dementa senila, Boli degenerative, etc.
STUDII CLINICE
Annals of Allergy, Asthma and Immunology 1999, vol. 82, no. 2, pp. 185 - 191
Efecte terapeutice ale administrarii orale de NADH la pacienti cu manifestari simptomatice ale Sindromului de Oboseala Cronica
Linda M. Forsyth MD; Harry G. Preuss MD; Ana L. MacDowell MD; Leonard Chiazze ScD; George D. Birkmayer MD, PhD; Joseph A. Bellanti
Abstract
Introducere: Sindromul de Oboseala Cronica (CFS) este o afectiune cu etiologie inca necusocuta, manifestandu-se prin oboseala epuizanta si de lunga durata, precum si numeroase alte simptome printre care manifestari tipice de gripa, tulburari neuro-cognitive, mialgii, stari de slabiciune, stari subfebrile, dureri in gat, dureri de cap, tulburari de somn, inflamatii si sensibilitate in zona nodulilor limfatici. Nu exista tratament specific actual pentru CFS.
Obiectiv: Studiul a avut ca obiectiv evaluarea eficacitatii formei reduse a compusului NADH (dinucleotida adenin nicotinamida) forma absorbabila stabilizata pentru administrare orala cum ar fi marca comerciala ENADA. Studiul experimental de tip aleator, dublu-orb incrucisat controlat cu placebo, s-a efectuat pe doua grupe de pacienti prezentand sindromul CFS.
Dupa cum se stie, compusul NADH declanseaza producerea de energie in organism prin generarea de ATP, ceea ce poate explica efectele sale potentiale.
Metoda experimentala: Studiul a fost efectuat pe un numar de 26 de pacienti care au indeplinit criteriile CFS ale Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor.
La fiecare 4, 8, si 12 saptamani, s-a efectuat acelasi protocol: istorie medicala, examinare fizica, studii de laborator si chestionare.
Pacientii au fost impartiti aleator intr-un grup carora li s-a administrat 10 mg de NADH, iar alt grup de control (placebo), pe o perioada de 4 saptamani.
Dupa un repaus de 4 saptamani, subiectii celor doua grupe au fost inversati, fiecare urmand tratamentul alternativ, pentru perioada finala de 4 saptamani.
Rezultate: Nu s-au inregistrat efecte secundare majore fata de compusul experimentat. Din cei 26 de subiecti, 8 (din 26) reprezentand 31% au reactionat favorabil la NADH, comparativ cu numai 2 (din 26) reprezentand 8% in cazurile cu administrare de placebo.
Pe baza acestor rezultate incurajatoare, am decis sa desfasuram in viitor un studiu mai amplu de tip extensie “open label”.
Concluzii: In ansamblu, rezultatele acestui studiu pilot (de testare a conceptului) indica faptul ca utilizarea compusului NADH poate reprezenta o terapie adjuvanta valoroasa in tratamentul Sindromului de Oboseala Cronica. In acelasi timp, se recomanda efectuarea de studii suplimentare in vederea stabilirii eficacitatii compusului investigat, in contextul acestei afectiuni fara raspuns la alte tratamente.
Ann Clin Lab Sci (United States) Jan-Feb 1996, 26 (1) p1-9
Coenzima Nicotinamida Adenin Dinucleotida (NAD) - O Noua Abordare Terapeutica pentru Ameliorarea Dementiei de tip Alzheimer.
Birkmayer JG
Forschungs-und Lehreinrichtung des Birkmayer Instituts fur Parkinsontherapie Vienna, Austria.
Abstract
Coenzima de tip NADH a fost folosita ca medicatie la 17 pacienti cu diagnosticul dementa de tip Alzheimer in cadrul unui studiu deschis de tip “open label”.
Toti pacientii investigati au manifestat o ameliorare a functiei congnitive. Pe baza unei examinari a conditiei de stare minima, valoarea minima de ameliorare a fost de 6 puncte iar cea maxima de 14 puncte , cu o valoarea medie de 8,35 puncte. Inbunatatirea starii pacientilor pe baza unei evaluari a starii globale de deteriorare (GDS) a fost de minimum 1 punct, iar maximul,de 2 puncte, cu o valoare medie de 1.82. Terapia s-a desfasurat pe parcursul a 8-12 saptamani.
Nu s-au semnalat nici un fel de efecte secundare sau adverse din partea pacientilor sau a personalului de asistenta medicala, pe intreg parcursul perioadei de observatie care in unele cazuri a depasit un an
W Birkmayer and GJ Birkmayer
ABSTRACT
Coenzima Nicotinamid adenin dinucleotida (NADH) a fost experimentata ca o noua formula de tratament la 34 de pacienti cu diagnosticul Parkinson intr-un studiu de tip “open label”.
Toti pacientii au manifestat efecte clinice benefice. Un numar de 21 pacienti (61,7) au prezentat o ameliorare foarte ridicata (peste 30%) a afectiunii, iar 13 dintre subiecti (38,3) " o imbunatatire medie de pana la 30%.
Efectul produsului NADH a depins de dozajul administrat, precum si de gravitatea cazului. Doza terapeutica optima s-a situat intre 25-50 mg pe zi. Ameliorarea clinica a fost mai pronuntata prin administrare intravenoasa, fata de cea intramusculara.
Concomitent cu ameliorarea bolii, valoarea acidului vanilinic din urina (HVA) a crescut semnificativ la toti pacientii ( cu peste 100% in cazul unora dintre ei), indicand o stimulare a biosintezei endogene de L-DOPA.
In urma administrarii de NADH, starea zilnica de “trezire/constienta” a pacientilor a fost prelungita cu doua pana la noua ore de la un pacient la altul.
Current Opinion in Cell Biology, Volume 15, Issue 2, April 2003, Pages 241-246 PMID 12648681
Nicotinamida Adenin Dinucleotida, un Regulator Metabolic al Transcriptiei (decodificare si recodificare a ADN-ului de catre ARNi), a Longevitatii si a Conditiei de Boala
Su-Ju Lin and Leonard Guarente
Department of Biology, Massachusetts Institute of Technology, 77 Massachusetts Avenue, MA 02139, USA
Abstract Nicotinamida Adenin Dinucleotida (NAD) este o molecula biologica omniprezenta participand la numeroase reactii metabolice. Studii recente demonstreaza ca NAD are o contributie importanta si in procesul de transcriptie ADN-ARNi, in fenomenul biologic al longevitatii, al extinderii sperantei de viata prin reducerea aportului caloric din alimentatie, si al bolilor asociate cu inaintarea in varsta. S-a demonstrat ca NAD afecteaza longevitatea si inhibarea semnalului de transcriptie prin reglarea clasei tip Sir2p reprezentand deacetilaze dependente de NAD.Multe din bolile care afecteaza conditia umana se asociaza cu modificari ale valorilor NAD si/sau ale raportului NAD : NADH, potentand probabilitatea ca grupul Sir2p sa joace un rol in aceste afectiuni.
Journal of Neural Transmission Volume 103, Number 10 / October, 1996
Administrare Parenterala (injectii) de NADH in Boala Parkinson: Ameliorarea Clinica " partial Datorata Stimularii Procesului de Biosinteza Endogena cu Levodopa
1. Department of Neurology, St. Josef-Hospital, Ruhr-University of Bochum, Federal Republic of Germany
2. Department of Research & Development, Mattern & Partner Gmbh, Starnberg, Federal Republic of Germany
Received: 3 May 1996 Accepted: 19 June 1996
Rezumat
Administrarea exogena de levodopa este folosita traditional pentru a contrabalansa deficitul de dopamina la nivelul sistemului striat in boala Parkinson-idiopatica (PD).
Stimularea biosintezei endogene de levodopa prin activarea tirosinei hidroxilaza (TH) a fost propusa ca un concept nou terapeutic in boala Parkinson. Aceasta se poate realiza prin furnizarea exogena de coenzima redusa Nicotinamida Adenina Dinucleotida (NADH). Scopul acestui studiu prospectiv, deschis, a fost acela de a investiga (1) eficacitatea unei noi forme de aplicare parenterala (injectii) de NADH in cazul simptomaticii Parkinson; si (2) impactul biodisponibilitatii levodopei.
Un numar de 15 pacienti cu boala Parkinson-idiopatica :11 barbati, 4 femei (varsta medie 61,40(44-74 ani); stadiul: Hoehn si Yahr, 2- 4), au fost supusi unor infuzii intravenoase de NADH (10 mg) pe o perioada de 7 zile, ca tratament suplimentar pe langa farmacologia conventionala pentru boala Parkinson.
Simptomele bolii au fost inregistrate inainte (cu o zi) si dupa tratamentul cu NADH (in ziua a opta). Valorile levodopei din plasma au fost determinate pe parcursul unui interval de patru ore, cu o zi inainte si in prima zi a administrarii de NADH prin metoda HPLC. Pacientii cu boala Parkinson au manifestat o reactie pozitiva substantiala, evaluata conform versiunii 3.0 a Scalei Unificate de Estimare a Bolii Parkinson (p=0,025; testul Wilcoxon). Aplicarea suplimentara de NADH a sporit apreciabil biodisponibilitatea levodopei in plasma (AUC, p=0,035; Cmax.p=0.025).
In concluzie, in forma galenica utilizata, componenta NADH poate reprezenta un stimulet puternic pentru biosinteza endogena cu levodopa, cu efecte benefice pentru pacientii cu boala Parkinson (in contextul teste clinice de fata).
Suplimentarea Celulelor cu NAD (Nicotinamida Adenin Dinucleotida) Confera Neuroprotectie Semnificativa impotriva Distrugerii Celulare prin Ischemie.
Rolul NAD in Refacerea Celulara
From the Department of Neurology, University of Pittsburgh School of Medicine, Pa, USA; and the State Key Laboratory of Medical Neurobiology, Fudan University, Shanghai, China.
Abstract
Introducere si Obiectiv: Compusul NAD(+) este un co-factor esential in procesul de producere a energiei la nivel celular, si participa in diverse cai de semnalizare cu rol in supravietuirea celulara.
In urma unui atac cerebral ischemic , leziunile suferite de ADN se acumuleaza in neuroni, datorita efectului sporit al distrugerii ROS, cat si al unei activitati incetinite de refacere a ADN. Aceasta conduce la activarea PARP-1, epuizarea rezervelor de NAD(+) si distrugerea celulelor.
Obiectivul studiului de fata a fost acela de a determina efectele neuro-protectoare ale suplimentarii cu NAD(+), in contextul mecanismului deteriorarilor provocate de un atac ischemic.
Metode de lucru: Leziuni ischemice au fost provocate in vitro, in culturi neuronale primare de soarece prin deprivare de glucoza si oxigen (OGD) timp de 1-2 ore. Apoi, s-a efectuat suplimentarea cu NAD(+) adaugat direct in mediul de cultura inainte sau dupa OGD. Viabilitatea celulara, deteriorarile oxidative ale ADN, si activitatea de refacere a bazei de excizie a ADN (BER) au fost masurate cantitativ, pe o durata maxima de 72 de ore dupa efectul OGD, in conditiile suplimentarii si ne-suplimentarii cu NAD(+). Reducerea enzimelor BER a fost realizata in culturi folosindu-se transfectia de ARN mediata cu ajutorul AAV.
Rezultate: Suplimentarea directa a neuronilor cu NAD(+), inainte sau dupa etapa OGD, a redus semnificativ procesul de distrugere celulara, precum si cel al acumularii de leziuni la nivelul ADN (in urma efectului indus OGD), in functie de concetratia folosita si timpul aplicat.
Suplimentarea cu NAD(+) a refacut mecanismul de reparare ADNn prin inhibarea fosforilarii serinei in cazul enzimelor esentiale BER, endonucleazei AP si beta-polimerazei ADN.
Concluzii: Suplimentarea la nivel celular cu NAD(+) reprezinta o abordare noua si potenta de reducere a traumelor ischemice in culturi neuronale.
Restaurarea activitarii de reparare ADN prin intermediul BER reprezinta un fenomen de semnalizare esential care mediaza efectul neuro-protector al suplimentarii cu NAD(+).
=================================================================
Drugs Exp Clin Res. 2004;30(1):27-33. Cercetare: Tratament pentru Boala Alzheimer cu NADH (Nicotinamida Adenin Dinucleotida Stabilizata Oral) Demarin V, Podobnik SS, Storga-Tomic D, Kay G. Department of Neurology, Sestre Milosrdnice University Hospital, Zagreb, Croatia January 30, 2006
Abstract
Scopul acestui studiu a fost de a evalua efectul nicotinamidei adenin dinucleotida (NADH) asupra functiei cognitive la pacienti cu boala Alzheimer (AD).
Compusul NADH este o co-enzima care are un rol fundamental in productia de energie la nivel celular, si stimuleaza productia de dopamina.
In experimentele anterioare, s-a demostrat ca NADH imbunatateste functia cognitiva la pacientii cu boala Parkinson, depresie si boala Alzheimer.
Experimentul de fata este un studiu clinic de tip aleator dublu orb in perechi, controlat cu placebo, efectuat pe o durata de 6 luni. Pacientii cu un diagnostic probabil de boala Alzheimer (n=26) au fost distribuiti aleator pentru a li se administra NADH stabilizat oral si medicatie placebo. Un numar de 12 perechi de subiecti au fost grupati in functie de varsta si rezultatele testelor in urma aplicarii procedurii de Examinare Succinta a Starii Mentale, si a Scalei Mattis de Evaluare a conditiei de dementa cerebrala (MDRS).
Dupa 6 luni de tratament, subiectii tratati cu NADH nu au prezentat deteriorari progresive ale functiei cognitive, inregistrand rezultate semnificativ superioare pe scara MDRS, comparativ cu subiectii din grupul placebo (p<0,05).
In urma analizei rezultatelor pe scara MDRS, s-a evidentiat evolutia remarcabil superioara a subiectilor tratati cu NADH in ce priveste fluenta verbala (p=0,019), capacitatea de constructie vizuala (p=0,038) si rationament verbal abstract (p=0,08). Nu s-au remarcat diferente intre cele doua grupuri privitor la atentie, memorie, sau evaluarea clinica a gravitatii starii de dementie cerebrala (Evaluare Clinica asupra Dementei).
Conform studiilor anterioare, rezultatele de fata vin in sprijinul folosirii compusului NADH ca tratament in cazul bolii Alzheimer.
Tip publicatie: Experiment Clinic Controlat Aleator tip PMID: 1513488 [PubMed " indexat pentru MEDLINE]
S*********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: