Inscrie firma »
Tratat de psihologie organizational-manageriala Volumul I - Recenzie de Liliana Bolan - 09.11.04
Nu citim in fiecare zi un Tratat. Poate nici macar o data pe an. Dar tot e bine sa stim ce este. Un tratat reprezinta un referential. O sinteza a teoriilor, principiilor, metodelor si instrumentelor de lucru existente la un moment dat intr-un anumit domeniu stiintific.

Aaaa, o chestie tare plicticoasa, s-ar putea zice. Inainte de a trage o asemenea concluzie, va recomand sa parcurgeti Tratatul* de psihologie organizational-manageriala. Sau cel putin primul volum al acestuia*.

Parcurgeti cu rabdare teoriile privind organizatiile. Aflati de ce exista psihologia organizationala si la ce este ea buna.

Tratatul* este departe de a fi o insiruire de teorii si concepte. Autorul aduce in centrul analizei problema eficientei/eficacitatii organizatiei, privita prin prisma psihologiei organizationale. Din acest moment nimic din ceea ce autorul aduce in discutie nu va va fi complet strain. Sunt lucruri pe care le ganditi si le traiti zi de zi ca membrii ai unei organizatii, chiar daca nu ati stiut sa le spuneti corect pe nume.

Veti afla care sunt cele 5 principii ale eficientei si care sunt criteriile de masurare si evaluare a acesteia. Veti afla ca eficienta trebuie abordata concentric: pornind de la individ, continuand cu grupul din care face parte si terminand cu organizatia. Veti afla care sunt elementele esentiale pe care trebuie sa le stiti despre individ si grup.

Pe scurt, veti invata sa fiti eficienti. Adica sa obtineti mai mult, mai repede, mai bine.

* Mielu Zlate - Tratat de psihologie organizatiopnal-manageriala; vol. I, Ed. Polirom, 2004, seria Collegium.Psihologie

Recenzie de Liliana Bolan - B & B Expert COM
Produse recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z