Inscrie firma »
Controlul fiscal - Recenzie de Liliana Bolan - 11.01.05
Se spune ca este bine sa infrunti lucrul de care iti este teama, pentru ca altfel nu vei avea niciodata liniste. O carte* cum este cea de fata ne ajuta sa infruntam un lucru de care - constient sau nu, ne este teama: controlul fiscal.

Este adevarat ca informatia pur legislativa este oarecum depasita, datorita modificarilor aparute (ex: aparitia Codului de Procedura Fiscala). In linii mari insa, lucrurile au ramas aceleasi. Scopul institutiilor create pentru efectuarea controlului fiscal este acelasi: recuperarea creantelolr fiscale, eliminarea fraudei fiscale, disciplinarea contribuabilului.

Cartea castiga mult prin studiile de caz si opiniile exprimate asupra subiectului. Foarte util, din punct de vedere al modului in care sunt structurate informatiile, este Ghidul (ipotetic) al comisarului din Garda financiara. Acesta cuprinde o serie de contraventii, temeiul legal si sanctiunile asociate acestora. Revenim si spunem ca informatia pur legislativa nu este actualizata.

Ca noutate remarcam prezentarea succinta a unor elemente componente ale sistemelor de control fiscal din Franta si Italia. Aceasta parte merita parcursa, deoarece, prin comparatie, vom intelege mai bine ce se intampla in Romania.


* Ionel Bostan - Controlul fiscal; Editura Polirom, 2003

Recenzie de Liliana Bolan - B & B Expert COM
Produse recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z