Inscrie firma »
Evaluarea psihologica a personalului - Recenzie de Liliana Bolan - 23.03.05
Totul despre testarea psihologica... asa am putea rezuma aceasta carte*. Desigur ca nu se spune totul, dar indeajuns de mult incat sa multumeasca si cei mai pretentiosi cititori. Se spune, spre exemplu, de ce este nevoie de testare, ce sunt testele si cum se construiesc, care sunt cele mai potrivite teste pentru evaluarea trasaturilor de personalitate si a atitudinilor.

Evaluarea in general reprezinta o problema indelung discutata si disputata. Ce anume se evalueaza, dupa ce criterii, cu ce efecte, etc. Mai adaugam la asta problemele de etica si cele de confidentialitate si deja devine o chestiune foarte complicata.
Iata de ce este binevenita o astfel de carte, care face ordine in multitudinea de teorii, clarifica obiectivele si instrumentarul metodologic, propune o procedura de lucru si un ghid de bune practici in domeniul testarii psihologice.

Autorul integreaza informatia de specialitate in ansamblul proceselor de recrutare-selectie(pe de-o parte) si cele de evaluare a performantei individuale si de grup si dezvoltarea carierei (pe de alta parte). E un mod de a spune ca evaluarea sta in centrul activitatii de management al resurselor umane si fara indoiala ca asa este.

Fiecare cititor va "pleca acasa" cu ceva folositor dupa parcurgerea acestei carti. Chiar si in organizatiile unde nu exista posibilitatea si disponibilitatea pentru evaluari sofisticate (si implicit costisitoare) este posibil, folosind modelele si explicatiile autorului, sa se construiasca o serie de instrumente care sa usureze si sa imbunatateasca activitatea de evaluare.


* Ticu Constantin - Evaluarea psihologica a personalului; editura Polirom; seria Collegium. Psihologie; 2004

Recenzie de Liliana Bolan - B & B Expert COM
Produse recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z