Inscrie firma »
S************************* Prezentare firma Produsele firmei Contact
Pompe de caldura

pompe de caldura

 

Prezentare pompe de caldura

S.C. ECOMED CONSULTING SRL va ofera solutia optima pentru incalzirea si racirea spatiilor de locuit , recuperarea energiei termice, prin utilizarea pompelor de caldura .


Ce sunt pompele de caldura . Argumente de utilizare a acestora

Principiul de functionare al pompelor de caldura este acelasi cu al oricarei masini frigorifice dar inversat: pe timpul iernii incalzind spatiul de locuit, iar pe timpul verii fiind utilizat pentru climatizare. Energia utilizata este caldura solara inmaganizata in mediul inconjurator: apa, pamant , panza freatica, aer

Prin montarea pompei de caldura costurile pentru incalzire, apa calda si aer conditionat se reduc cu 3/4 !

Principiul de functionare
Principiul invers frigiderului. In ciclul de incalzire , ansamblul frigorific al pompei termice absoarbe caldura din sursa de alimentare , consuma energie electrica pentru ridicarea temperaturii fluidului frigorific si transfera energia in ciclul termic unui agent termic secundar (agentul de climatizare).

- Pompa preia caldura solara inmagazinata din mediul inconjurator:
o apa
o pamant
o panza freatica
o aer
- Agentul frigorific are punctul de fierbere scazut - 40 C
- Campresorul ridica temperatura, la temp de lucru 35-55 de grade
- Sunt utilizati agenti frigorifici fara clor (dupa noile reguli UE)

Tipuri de pompe functie de sursa de energie, de agentul termic de incalzire
- Sol/Sol - preiau caldura din sol - 60-90 de cm adancime, functie de zona
- De mare adancime - preiau caldura din puturi forate la 100-200 m
- De apa - preiau caldura din apa lacurilor sau raurilor
- De panza freatica
- De aer in mediul inconjurator/aer ventilatie in imobile

Parti componente
- Compresor
- Colector
- Vaporizator
- Condensator
- Auxiliare:
- Acumulator de apa
- Pompe de circulatie

Avantajele folosirii pompelor de caldura
- Economii mari prin reducerea consumului de combustibil
- Nu folosesc substante poluante
- Nu este nevoie de cos de fum
- Nu este nevoie de rezervor de combustibil
- Nu este nevoie de manipularea combustibililor si nici curatirea cosurilor de funingine
- Sunt usor de intretinut
- Nu polueaza mediul

Pompele termice cu sursa termica solul inlocuiesc cu succes atat cazanele de incalzire pe combustibili clasici (gaz natural , gaz lichefiat , combustibil lichid , combustibil solid) cat si generatoarele de apa racita (chillere) utilizate frecvent in climatizarea actuala a cladirilor.Atat cazanele de incalzire cat si chillerele de racire sunt folosite la capacitatea nominala numai maxim 6 luni pe an pe cand pompele termice cu sursa termica solul sunt folosite la capacitate nominala tot anul , fie pentru producerea de caldura , fie pentru producerea de frig , fie pentru producerea simultana de caldura si frig.Cu toate acestea , datorita simplitatii constructiei lor si a fiabilitatii extrem de ridicate a ciclurilor frigorifice echipate cu compresoare evoluate , durabilitatea pompelor termice cu sursa termica solul s-a dovedit a fi mai mare sau cel putin egala cu cea a echipamentelor clasice pe care le inlocuiesc si NU necesita alte echipamente ca " rezerva vie ".

Pompele de caldura comaparativ cu centralele termice performante reduc consumul de energei cu 3/4. Efectiv pompa are nevoie de energie electrica numai pentru functionarea compresorului si in functie de proiect de rezistente electrice (spre exemplu temperaturi foarte scazute, sub -10 grade).

Costurile de instalare a unei pompe de caldura care functioneaza si pe caldura si pe climatizare sunt comparabile cu cele pentru instalarea unei centrale termice performante si a unui chiller; amortizare se face in maximum 3 - 4 ani de zile ( la conditiile conscrete din Romania aceasta perioada se poate reduce la max. 2 ani). Cu cat suprafata de climatizat este mai mare cu atat investitia in pompa de caldura se amortizeaza mai repede.

Evitarea poluarii mediului cu fum continand (printre altele):
- bioxid de carbon
- dioxid de sulf
- dioxid de azot
- metale grele
Pompele de caldura sunt influentate cel mai putin de eventualele impozite pe combustibil sau alte impozite.

Pompele de caldura economisesc intre 50-80% din costurile de incalzire; pentru fiecare kw energie electrica utilizat, se obtin 4 kw energie termica, cu costuri minime de intretinere.

Circuitul geotermal se gaseste in pamant, la adapost de conditii climatice si vandalism; Pompele se monteaza in spatii inchise fara a modifica aspectul exterior al cladirilor.

Se realizeaza economii fata de orice alt sistem clasic, se protejeaza resursele naturale si mediul, nu exista pericol de explozie , sunt silentioase si fiabile.

Aplicatii tipice ale acestor sisteme sunt locuinte mono sau multifamiliale, hoteluri si moteluri, magazine, centre comerciale, benzinarii, cladiri pentru birouri, spitale, banci si scoli, cladiri militare, sere, etc.

PREZENTARE S*************************
MEMBRU
GRATUIT
S*************************
16 412 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Categorie principala:
Industrie Prelucrare/Echipamente » Instalatii pentru producerea energiei electrice