Prezentare Consultanta IT - Politici de Securitate
Pot exista una sau mai multe politici de securitate in cadrul unei organizatii care pot fi, in functie de necesitati, globale, publice sau secrete. Politica de securitate poate fi totodata o declaratie a organizatiei, indicand intentia si masurile luate pentru respectarea legilor si a conventiilor pe care se bazeaza o anumita activitate.
Organizatiile care doresc un audit al sistemelor interne pentru o anumita certificare vor folosi politica de securitate ca baza de referinta a respectivului audit.
Procesul de creare a politicii de securitate IT implica urmatorii pasi:
1. Formarea echipei care va redacta documentul.
Aceasta echipa se imparte in doua nivele. La nivelul intai, ea este formata din specialisti care vor redacta documentul ( specialisti in securitate informatica, consultantul IT pentru politici, personal tehnic pentru documentatie, etc).
La nivelul al doilea, echipa va fi formata din reprezentanti ai organizatiei, consultanti si alti factori de decizie, care au ca rol redactarea cerintelor, analizarea si aprobarea documentului.
La nivelul al doilea ar fi ideal sa participe consultantul IT pe politici se securitate si reprezentantii organizatiei din domeniul legal, al resurselor umane, sefi de departamente.
2. Identificarea cerintelor si rezolvarea contradictiilor.
La acest pas se decid subiectele ce vor fi cuprinse in document, riscurile si implicatiile de analizat. In urma analizei va rezulta o solutie globala, acceptata si din punct de vedere juridic, al costurilor , al resurselor umane si al activitatii de ansamblu a organizatiei, privind implicatiile politicilor respective.
Scrierea unui draft. Specialistii din diversele domenii de activitate vor colabora pentru rezolvarea cerintelor identificate, din punct de vedere tehnic.
3. Analizarea si aprobarea documentului.
Documentul rezultat va fi analizat de catre reprezentantii corespunzatori ai organizatiei, care isi vor prezenta punctele de vedere. Tinand seama de punctele de vedere exprimate, se vor face modificarile necesare si va rezulta forma finala a acestui document, urmand sa fie aprobat de catre toti factorii implicati.
4. Publicarea si aducerea la cunostinta a politicilor de securitate
Dupa ce documentul este oficial aprobat, el va trebui sa fie publicat si prin grija structurilor organizatiei, adus la cunostinta fiecarui angajat si, in functie de situatie, la cunostinta publicului.
Persoana de contact: Valeriu Ionescu
Website: www.neuronet.ro
Categorie principala:
Computere/Soft/Internet » Consultanta in domeniul IT&C
Adresa postala: Odobesti nr.2B, bl. N3b, ap. 7, Sector 3
Localitate: Bucuresti, Bucuresti
Telefon: click aici
0727569721Localitate: Bucuresti, Bucuresti
Website: www.neuronet.ro
Categorie principala:
Computere/Soft/Internet » Consultanta in domeniul IT&C
PRODUSE ASEMANATOARE CU CONSULTANTA IT - POLITICI DE SECURITATE
Consultanta IT - Organizarea departament...
Organigrama TSO (Technical Service Organization)
Pentru departamentul tehnic IT al unei organizatii, indiferent ca ...
Consultanta IT - Analiza Riscurilor
Toate avantajele aduse de revolutia IT vin impreuna cu o serie de riscuri. Adesea ignorate, acestea isi releva adevarata ...
Consultanta IT - Disaster recovery plan
Disaster recovery plan (DRP) este procesul de redobandire a functionarii, dupa un dezastru natural sau creat de om, si a ...
CONSULTANTA IT - POLITICI DE SECURITATE ESTE LISTAT IN:
CONSULTANTA IT - POLITICI DE SECURITATE - PRODUSE SIMILARE
politica securitate
- politica de securitate
- politici de securitate
- consultant securitate
- consultanta securitate
- consultanta politica
- consultanta securitatii sanatatii munca
- consultanta si proiectare sisteme securitate
- consultanta in domeniul securitatii muncii
- consultanta securitatea muncii