Nu te costa nimic sa fii un bun cetatean si sa protejezi mediul!
Tip produs: ecologie | protectia mediului | turism ecologicPrezentare Nu te costa nimic sa fii un bun cetatean si sa protejezi mediul!
Pentru ca urmasii nostrii, sa se poata bucura, in calatoriile lor de (macar) aceleasi conditii ca si noi astazi, Asociatia Ecologica Turismverde, va invita pe aceeasta cale sa participati la Campania" 2% pt TURISMVERDE".
Ce inseamna 2%?
Decizia dvs., referitor catre cine sa mearga (2%) din impozitele dvs.!
Prevederea 2% permite contribuabililor, persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit, catre o organizatie neguvernamentala asa cum este si ASOCIATIA ECOLOGICA TURISMVERDE.
De ce e bine sa folositi aceasta prevedere?
- Nu va costa nimic!
- Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public- deci al dvs.!
- Puteti ajuta la rezolvarea unei probleme majore dintr-un domeniu, directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu.
- Va puteti asigura ca acei bani se aloca pentru Rezolvarea acelei probleme, directionandu-i catre o organizatie ale carei obiective solutioneza acea problema.
Nota:
- Directionarea a 2% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.
- Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs nu va pot obliga sa faceti acest lucru.
- Alegeti organizatia pe care o doriti dvs.! Este dreptul dvs.!
De ce este prevederea 2% importanta si pentru angajatori?
Se contribuie astfel la un climat social si economic mai bun,ceea ce are un efect pozitiv asupra angajatilor unei firme si deci asupra productivitatii lor.
O firma care isi incurajeaza angajatii sa directioneze 2% din impozitul lor este o firma responsabila social care arata ca este alaturi de angajatii sai si nu este indiferenta la ce se petrece in societate.
Ce implicatii are 2% pentru angajatori?
Prevederea 2% nu are implicatii directe pentru angajatori, astfel incat acesta prevedere nu reprezinta o povara birocratica pentru sectorul de afaceri. In acelasi timp insa ne dorim ca un numar cat mai mare de companii sa contribuie la CAMPANIA TURISMVERDE prin informarea angajatilor lor, prin difuzarea de materiale informative in cadrul firmelor sau institutiilor, etc. Daca doriti, puteti sprijini campania, donand spatiu Asociatiei noastre (outdoor, radio, TV, etc) sau devenind parteneri,colaboratori, sponsori ai Asociatiei Ecologice Turismverde.
ECOTURISMUL, protejeaza natura fata de Turist!
TURISMVERDE, protejeaza Turistul de autodistrugere!
Turismul viitorului nu poate fi decat Turism Verde! Ecologic! Sau Ecoturism! Deocamdata nu exista un consens general asupra conceptului de ecoturism.
In lipsa unei definitii universale, Asociatia Ecologica Turismverde incearca sa rezume
intr-o fraza scurta cateva caracteristici ale Turismului Verde :
Forma de turism cea mai putin daunatoare mediului, in care principala motivatie a turistilor este observarea naturii, DOAR in schimbul respectului fata de Ea.
Principiile dezvoltarii durabile turismverde, extinse progresiv si altor tipuri de activitati, operatiuni, institutii si proiecte turistice, conventionale si alternative turismului ar trebuii sa devina promotorul managementului tuturor resurselor turistice in asa fel incat nevoile oamenilor de a calatorii, sa poata fi satisfacute cel putin prin mentinerea integritatii proceselor biologice, a diversitatii si in speta a sistemelor de mentinere a calitatii vietii.
Asociatia Ecologica Turismverde, prin Elaborarea si impunerea Modelului ecologic Turismverde, si-a propus urmatoarele obiective in vederea realizarii scopului ei:
FAZA I, 10 Pasi:
1-Evaluarea situatiei existente in domenile turistic si de mediu - ''fotografie" a OMULUI (ROMANULUI) producator si consumator de turism. Identificarea problemelor ''acute" ale mediului natural care impun atentie imediata si in care se presteaza servicii turistice locale;
2-Pe baza ''existentului" se va initia Crearea unui model de calitate ecologica in turismul local prin inglobarea ''experientei" prezente, adaugarea de noi cerinte si standarde, elaborarea, imbunatatirea si perfectionarea acelor actiuni si principii orientate spre gasirea echilibrului intre dezvoltarea turismului si conservarea biodiversitatii;
3-Trezirea "bunului simt" (in protejarea si conservarea mediului) al acelora care traiesc, muncesc sau se distreaza in ''micul univers" al locatiilor turistice asezate in zone antropice, si nu numai;
4-Dezvoltarea constiintei ecologice a tuturor actorilor din turism, alaturi de cresterea angajamentului acestora in actiuni de protectie si conservare a mediului natural in care are loc o actiune turistica;
5-Initierea si dezvoltarea cooperarii intre sectorul privat si cel public in domeniul protectiei mediului inconjurator in care se desfasoara o activitate turistica;
6-Parteneriat loial cu autoritatile statului si cu actorii din turism, parteneriat de tipul"comakership", in spiritul protectiei reale a mediului, pentru stabilirea directiilor, conceptelor si actelor normative de interes pentru ecoturism;
7-Eliminarea ''contradictiei" intre rentabilitate si cheltuieli de ecologizare in turism;
8-Promovarea cooperarii si a unei comunicari eficiente intre autoritatile din domeniile cu atributii in vederea realizarii scopului;
9-Organizarea unui Congres (tip "brainstorming") national, pe teme de Calitate Ecologica in turism si de Protectia si conservarea mediului in turism;
10-Inchegarea unui Corp de experti in ecoturism, oameni bine pregatiti profesional, apartinand domeniilor turism, geografie, geologie, biologie, protectia mediului, biotehnologii, conservarea biodiversitatii, geomorfologie, comert, agricultura, evaluari de impact, etc, care sa elaboreze concret Modelul Ecologic Turismverde pentru turismul local;
Extras din Statutul Asociatiei:
Rezultanta finala a Asociatiei Ecologice Turismverde, prin infiintarea I.C.E.T.-ului ca Organism Unic si Independent de stabilire a calitatii ecologice a prestarii turistice locale este,SÄNÄTATEA MEDIULUI NATURAL si implicit sanatatea OMULUI!
Mai multe informatii despre ASOCIATIA ECOLOGICA TURISMVERDE
Ce trebuie sa faceti?
Pasul 1. Alegeti domeniul protectei mediului. Raspundeti uneia din cererile de care ati auzit sau pe care le-ati primit sau, mai simplu, raspundeti cererii de fata.
Pasul 2. Aflati datele de contact ale organizatiei. Aveti nevoie de urmatoarele informatii:
- Numele organizatiei ASOCIATIA ECOLOGICA TURISMVERDE
- Codul de identificare fiscala (24703520)
- Contul organizatiei in format IBAN(RO 78 BRDE 410 SV 219533 74100 deschis la BRD-GSG BUCURESTI, Ag. ORIZONT)
Pasul 3. Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit:
Daca aveti venituri din salarii:
- completati declaratia 230 (punctele A si B)
Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.
Daca aveti venituri din alte surse(cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):
- completati declaratia 200(punctul III)
Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2008, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.
Puteti obtine declaratiile 200 si 230 de la administratiile financiare, le puteti descarca de pe situl Ministerului Finantelor Publice (portal ANAF, zona de asistenta a contribuabililor, persoane fizice, formulare), puteti ruga o cunostinta sa va faca o copie, puteti descarca formularele, aici [url]http://www.turismverde.ro/pagini/2procente.html[/url]
Va rugam sa completati cu atentie toate datele, inclusiv datele organizatiei: nume, cod fiscal si cont bancar. Atentie contul bancar in format IBAN are 24 de cifre!
Asta-i tot!
Trimiteti declaratia prin posta, administratiei financiare de la domiciliul dvs. Sau depuneti-o chiar dvs.
V-ati adus astfel contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna in comunitate! Sunteti un bun cetatean!
Pana la 31 decembrie 2008, administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.
Multumim tuturor acelora care sunt alaturi de Asociatia Ecologica Turismverde!
PS: In Ungaria, aprox jumatate din nr de angajati al tarii, au directionat constient procente din impozitul datorat statului, catre organizatii neguvernamentale.
PRODUSE ASEMANATOARE CU NU TE COSTA NIMIC SA FII UN BUN CETATEAN SI SA PROTEJEZI MEDIUL!
Pentru Natura mai curata! Pt calatorii s...
Ce inseamna 2%?
Decizia dvs., referitor catre cine sa mearga (2%) din impozitele dvs.!
Prevederea 2% permite ...