Strong Bones Plus
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.roPrezentare Strong Bones Plus
- Calciu (carbonat, citrat) ....................250.00 mg
- Magneziu (oxid, citrat, gluconat) .......125.00 mg
- Vitamina D ......................................100 UI
Calciul
Calciul favorizeaza absorbtia fierului, combate insomnia, fortifica oasele, dentitia si sitemul osos. Deficitul de calciu duce la aparitia rahitismului la copii, iar la adulti produce osteomalacie, oteoporoza si carii dentare. De asemenea, scade si rezistenta la stres, favorizeaza aparitia alergiilor, inflamatiilor si a crampelor musculare. datorita hipocalcemiei (concentratie scazuta a calciului sanguin), calciul se mobilizeaza din oase, ajunge in sange si se poate depune pe peretii lezati ai arterelor. Lipsa calciului faciliteaza absorbtia plumbului (un metal toxic) si depunerea acestuia in oase si dinti.
Carenta de calciu si fier este foarte frecvent intalnita la femei. Efectele carentei devin evidente mai ales in timpul si dupa starile de graviditate, precum si la varste mai inaintate. Administrarea calciului are efecte benefice si in lombangii, dismenoree si contribuie la atenuarea durerilor osoase datorate cresterii. In cursul starilor de hipoglicemie (concentratia scazuta a glucozei din sange), este indicat un aport crescut de calciu.
Necesarul zilnic de calciu pentru un adult sanatos este de 800 - 1200 mg. Dusmanii calciului sunt grasimile, acidul oxalic (existent si in ciocolata), precum si fitatii (din cereale). deoarece impiedica absorbtia intestinala a acestuia. Alimentele bogate in calciu sunt laptele si produsele lactate, macul, nucile, alunele, soia si zarzavaturile. Deoarece 70 - 80% din populatie nu tolereaza laptele, din cazua lipsei enzimelor necesare digestiei acestuia, suplimentele de calciu sunt necesare, practic tuturor oamenilor.
Atentie!
Ingestia zilnica a peste 2 g calciu se admite numai sub supraveghere medicala. Cantitati mici de vitamina D, fosfor si magneziu intensifica absorbtia intestinala a calciului. Administrarea calciului se va face fractionat, in doze mici repartizate pe tot parcursul zilei.
Magneziul
Magneziul este indispensabil functionarii eficiente a sistemului nervos, a musculaturii si a sistemelor enzimatice, deoarece participa la metabolismul glucidelor, lipidelor, acizilor nucleici si al proteinelor. Magneziul este indispensabil suplimentelor alimentare destinate sportivilor, pentru ca participa la procesele de eliberare si consum a energiei. Asigura si buna functionare a aparatulu cardiovascular, fiind un factor protector impotriva infarctului de miocard. Incetineste procesul de imbatranire si stabilizeaza nivelul sanguin al colesterolului, contribuind astfel la profilaxia arteriopatiilor si a arterosclerozei.
Dupa unii cercetatori, consumul de magneziu creste rezistenta organismului fata de infectii si imbunatateste randamentul intelectual. Impiedica procesul de formare a calculilor renali si biliari cu continut de calciu. Favorizeaza procesele de digestie si mentine integritatea danturii. Magneziul, asociat cu calciul, combate stresul si straile depresive.
Dusmanii magneziului sunt substantele diuretice si alcoolul, deoarece cresc eliminarile urinare de magneziu. Srsele naturale de magneziu sunt semintele uleioase. zarzavaturilor si apele minerale. Ingrasamintele chimice scad cantitatea de magneziu din sol si, ca urmare, scade si continutul de magneziu al alimentelor.
Magneziul este indispensabil metabolismului substantelor minerale (calciu, fosfor, sodiu, potsiu), precum si asimilarii vitaminei C. Aportul de magneziu trebuie sporit in cazul gravidelor, femeilor care alapteaza, femeilor care utilizeaza anticonceptionale sau medicatie cu hormoni estrogeni.
Atentie!
Este contraindicata ingestia unei doze mai mari de 1 g de magneziu pe zi, timp indelungat. Magneziul are o buna actiune in asociere cu vitamina A, calciu si fosfor. Conform rezultatelor, cel mai bun raport dintre calciu si magneziu este de 2:1. Preparatele mai bune contin ambele minerale in raportul mentionat. Consumul magneziului in asociere cu vitamina B6 poate preveni formarea calculior renali de oxalat de calciu. Consumul preparatelor cu magneziu in timpul meselor poate conduce la o digestie nesatisfacatoare, deoarece acest element se combina cu acidul clorhidric din stomac. Se recomanda deci administrarea Mg in intervalul dintre mese. Persoanele care prezinta hiperaciditate gastrica pot consuma preparate cu magneziu pe stomacul gol, neutralizand astfel acizii in exces. Bolnavii cu afectiuni cardiace care utilizeaza medicamente ce contin magneziu trebuie sa consulte medicul curant inainte de a consuma cele mai noi preparate cu magneziu.
Vitamina D
Vitamina D este necesara pentru absorbtia intestinala a calciului si fixarea acestuia in masa osoasa. Deci, rolul biologic major al vitaminei D este acela de a mentine un nivel sanguin normal al calciului dar si al magneziului. Vitamina D este necesara si pentru reabsorbtia fosforului de catre rinichi, si de asemenea, are rol in diferentierea celulara si imunitate. Carenta in vitamina D, care apare mai ales in toamna si iarna, duce la scaderea asimilarii si utilizarii calciului, la o usoara deformare a oaselor sub actiunea factorilor mecanici (greutatea proprie, tractiuni, traumatisme), la demineralizarea oaselor (osteoporoza, osteomalacie), transpiratii, scaderea fortei musculare, tulburari digestive.
Produsul Strong Bones Plus, care contine vitamina D, se recomanda in special in lunile de toamna-iarna.
Afectiuni si simptome
in care actioneaza
Mod de folosire
Aciditate la stomac
Adolescent 14-18 ani - preventiv
Antihemoragic
Antispastic
Carcei
Calmant
Crampe musculare
Deficit Ca, Mg (asim., fixare)
Descumarea unghiilor
Discopatii
Fracturi
Hernie de disc
Insomnie
Lipotimie
Lumbago
Menstruatii neregulate
Mialgii
Migrene
Nevralgii
Osteoporoza
Paradontoza
Persoana in varsta - preventiv
Rahitism
Rau de mare, masina, avion (prev.)
Sciatica
Scrasnit din dinti
Spasmofilie
Unghii friabile
Urticarie
0-0-1
0-0-1
1-0-1
1-0-1
0-0-1
2 la nevoie
1-1-0
0-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-1-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
2 la nevoie
1-0-1
1-0-1
1-0-1
0-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
0-0-1
0-0-1
0-0-1
0-0-1
Legenda: 1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara.
S********************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: