Vitamina E Natural 400UI *60cps
Producator: Vitaking3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
Prezentare Vitamina E Natural 400UI *60cps
Vitamina E este un antioxidant puternic care protejeaza celulele organismului de actiunea radicalilor liberi de oxigen. Contine 400 UI d-alfa tocoferol (vitamina E 100% naturala).
Din componenta vitaminei E fac parte 8 tocoferoii, toti avand aceleasi actiuni fiziologice, mai activ si mai eficace fiind insa alfa-tocoferolul, in functie de care, de altfel, se si stabileste necesarul in vitamina E si, in mod normal, si continutul diferitelor alimente in aceasta valoroasa trofina.
Tesuturile retin timp mai indelungat Vitamina E extrasa din surse naturale spre deosebire de Vitamina E obtinuta pe cale sintetica. Aceasta vitamina este un antioxidant foarte eficace, intrucat realizeaza o protectie foarte buna impotriva radicalilor liberi. O singura molecula de Vitamina E reuseste sa protejeze 200 de molecule nesaturate de acizi grasi impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Specialistii cardiologi au constatat ca administrand Vitamina E in timpul sau dupa infarctul de miocard semenajeaza muschii inimii. Accelereaza si vindecarea bolnavilor ce ausuferit interventii chirurgicale pe arterele coronare.
Consumul sistematic de Vitamina E intareste sistemul imunitar al persoanelor de varsta inaintata, scazand astfel riscul diverselor infectii. De asemenea, amelioreaza afectiunile pulmonare, crizele bolnavilor de Parkinson (relaxand musculatura) si previne avorturile spontane.
Vitamina E este solubila in grasimi si in alcool, dar insolubila in apa. Ea rezista la caldura pana la cea 250sC si e sensibila la lumina si la oxigen. Temperaturile foarte ridicate, ca si cele foarte coborate reduc cu pana la doua treimi cantitatea de tocoferol continuta in vegetale si in uleiuri. Tocoferolul este distrus prin pasteurizarea si prin uscarea laptelui (lapte praf), prin contactul alimentelor cu bicarbonat de sodiu si prin pastrarea acestora timp mai indelungat. Astfel, carnea pastrata la frigider pierde, in cateva zile, toata cantitatea de vitamina E de care dispunea initial.
In faina alba, continutul in aceasta vitamina e cu cea 80% mai scazut decat in faina integrala. Pierderi importante de vitamina E au loc in cazul rafinarii diferitelor produse alimentare. Tocmai din acest motiv, se recomanda ca uleiurile vegetale sa fie obtinute prin presare la rece, si nu prin rafinare, operatie care se face la temperaturi ridicate.
S*********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: