Prezentare ARGILA 1kg ALGO
-ARGILA 1 kg
-FURUNCULE
-ABCESE DENTARE
-ACNEE
-Comentariu:
-Argila este cunoscuta si folosita inca din antichitate, cu rezultate de exceptie in diverse afectiuni.
-Avand un bogat continut de minerale naturale (Fe, Ca, Mg, Al, Si, Na, K, etc), virtutile argilei sunt numeroase: are o remarcabila putere de absorbtie;
-Are putere antioxidanta
-Potenteaza fortele de aparare ale organismului; are proprietati cicatrizante de exceptie; reincarca celulele organismului cu energie vitala, revigorandu-le
-Este antiseptica, antitoxica, cu proprietati bactericide; este un agent natural de revigorare fizica.
-Indicatii terapeutice:
-afectiuni ale aparatului digestiv si anexe (ulcer, gastrita, colita, enterocolita, rectocolita, hemoroizi, constipatie - daca nu exista modificari anatomice ale colonului, pancreatite cronice, hepatite cronice, colecistite fara calculi, diaree, dizenterie)
-afectiuni renale(infectii urinare rebele, calculi renali si nisip/mal renal, insuficiente renale)
-tulburari metabolice si dereglari glandulare diverse (diabet zaharat tip II, hiper si hipotiroidie, noduli tiroidieni, noduli mamari-tumori benigne, spasmofilie)
-tulburari ale aparatului cardiovascular (hipertensiune arteriala de origine renala, ameliorarea circulatiei arteriale si venoase, hipotensiune)
-afectiuni ale aparatului uro-genital (tulburari de menopauza, dereglari ale ciclului menstrual, fibromatoza uterina in faza incipienta, afectiuni ale prostatei)
-rezultate bune se obtin si in dureri reumatice, migrene, plagi, ulcere varicoase, bronsite, anemii, stari de stres, acnee.
-UTILIZARE - Cura cu argila:
-UZ INTERN:
-Cura de baza este obligatorie pe durata a 3 saptamani, timp in care se bea apa argiloasa foarte tulbure de 3 ori pe zi.
-Cura de intretinere se continua in urmatoarele 4-6 luni, luandu-se doar o doza dimineata, timp de 10 zile consecutiv in fiecare luna.
-In functie de vechimea bolii, de varsta, de stresul acumulat, de conditiile de munca si de viata ale fiecaruia, cura de intretinere poate varia de la 10 zile pe luna la 15-20 zile sau, in cazurile mai grave, cateva luni la rand fara intrerupere.
-Daca dupa cura de baza problemele nu sunt rezolvate, aceasta poate fi prelungita cu 1-2 saptamani.
-Supradozarea nu are efecte secundare.
-Cand bolnavul este dependent de medicamente (pentru boli cardiovasculare sau diabet), este necesar ca la inceputul tratamentului sa nu se renunte la ele.
-Se vor controla atent tensiunea arteriala sau glicemia la 3-4 zile, iar cand acestea incep sa scada, se va micsora treptat doza de medicamente, proportional cu scaderea tensiunii sau a glicemiei, la indicatiile medicului curant, pana cand medicatia nu va mai fi necesara.
-Persoanele care au facut mult timp tratamente cu antibiotice se vor vindeca mai greu, iar durata tratamentului (atat a curei de baza cat si a curei de intretinere) va fi mult mai lunga. Este important ca in timpul curei de argila sa nu se consume antibiotice deloc. Se vor lua doar medicamentele strict necesare.
-Pentru copii de orice varsta (incepand de la o luna de viata), tratamentul este acelasi ca si pentru adulti, dar doza de argila se reduce la jumatate.
-Preparare:
-intr-un pahar de sticla sau o cana de portelan se pun 100-150 ml apa. Se adauga o lingurita plina de argila sau un bulgaras de argila de marimea unei nuci mici.
-argila sub forma de bulgarasi nu trebuie faramitata intrucat se dizolva singura in apa.
-pregatirea argilei se face din ajun: se lasa de seara pana dimineata, cand se amesteca bine cu o spatula de lemn si se bea rapid apa foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30min inainte de masa.
-sedimentul (ca un zat de cafea) se arunca si se pregateste apa cu argila pentru masa urmatoare.
-Acest procedeu se repeta de 3 ori pe zi inaintea meselor principale. Esential este sa se bea apa argiloasa foarte tulbure inainte de masa, nu dupa masa.
-Cei care postesc sau nu mananca dimineata ori seara, pot sa consume argila linistiti, fara a manca nimic dupa aceea.
-Este important sa nu se foloseasca in manipularea argilei metalul sau plasticul, ci numai sticla, portelanul si lemnul.
-UZ EXTERN:
-argila poate fi utilizata sub forma de cataplasme pentru noduli tiroidieni, gusa, noduli mamari, prostat, dureri articulare.
-Prepaparea cataplasmei:
-din argila si putina apa se face o pasta groasa, consistenta, care se aplica pe locul bolnav in grosime de 0.5-1 cm, fie direct pe piele, fie pe un tifon.
-cataplasmele se aplica de 2-3 ori sau se lasa de seara pana dimineata.
-Masca de frumusete:
-se ia un castravete mic, care se rade pe razatoare mica.
-se stoarce sucul, in care se dizolva o lingurita de argila sau un bulgaras, amestecandu-se pana ce se obtine o pasta omogena.
-se intinde uniform pe toata fata, se lasa 10-15 min, sa se usuce bine, apoi se spala fata cu apa calduta.
-In cazul acneei, pe langa cura interna, masca va fi aplicata zilnic.
-Contraindicatii:
-Argila nu are nici un efect secundar, deci nu poate face nici un rau.
-Ca orice cura naturala, poate provoca o aparenta deteriorare a starii generale a organismului in prima faza (7-10 zile), ca urmare a eliminarii toxinelor din organism.
-Daca in primele zile de tratament urina si scaunul vor prezenta modificari (miros urat, usoara constipatie sau diaree, urina cu sediment, tulbure si inchisa la culoare), nu trebuie sa se intrerupa tratamentul! Atunci se elimina toxinele si organismul se purifica, urmand ca dupa aceasta perioada sa inceapa faza de vindecare.
-In timpul curei de argila exista doua restrictii alimentare:
-sa nu se consume grasimi animale, respectiv carne de porc grasa, untura, slanina (se poate consuma carne macra de orice fel, unt, margarina, lactate)
-sa nu se consume alcool.
F**************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: