Scortisoara betisoare Bio 6buc Sonnentor
Producator: SonnentorPrezentare Scortisoara betisoare Bio 6buc Sonnentor
Scortioara Baton Bio, 6buc. - Sonnentor
(lat. cinnamonum ceylonicum)
Amintiri din copilaria dulce si pofticioasa…in bucatarie se foloseste la prepararea deserturilor de fructe, precum a bucatelor savuroase din carne. Sfat: Adaugati un varf de cutit, spre sfarsitul gatitului.
Unul dintre cele mai vechi condimente, scortisoara, este originara din Ceylon (astazi Sri Lanka) unde pare a se simti cel mai bine. Rude ale acesteia se regasesc in sudul continetului asiatic, in Vietnam, Indonezia si chiar si China.
Scortisoara are o aroma puternica, proaspata, dulce si reconfortanta. Gustul ei este definit ca fiind dulceag si cald, usor amarui si astringent.
Scortisoara cunoaste multe si felurite intrebuintari in functie de zona culinara in care se regaseste.
Asociata la noi in special cu fructele, remarcabila si inseparabila in raport cu marul si inobilanta a carnii de dovleac, se regaseste in amestecuri de carne in Grecia unde da un gust specific marinatelor de chiftele, musacalei si mancarii Stifado.
Parte esentiala a amestecului chinezesc de cinci condimente (five spices) dar si a curry-urilor indiene, scortisoara este extrem de iubita in intreaga Asie.
In Europa si in nordul Americii o regasim asociata in special deserturilor dar si bauturilor, punch-ul fiind doar unul dintre ele.
In Statele Unite scortisoara da gust uneia dintre cele mai populare gume de mestecat.
Orientul Apropiat dar, in special cel Indepartat, au modalitati diferite de a folosi scortisoara fata de restul lumii.
Indienii, de exemplu, prajesc sulurile de scortisoara " la fel ca si restul condimentelor " si le pastreaza pe tot parcursul procesului de gatire in mancare.
In Europa, regasim rareori condimentul intreg, cu exceptia Portugaliei, unde se infige in locul coceanului in merele coapte la cuptor sau in Spania unde are si un rol decorativ in cocktailul de vin Sangria, scortisoara se foloseste macinata pentru pudrarea deserturilor pe baza de fructe, orez cu lapte etc.
Pentru ca da un gust amarui, atunci cand se foloseste macinata scortisoara se adauga doar la finalul procesului de gatire.
Sursa: www.cevabun.ro
S****************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: