Faina din fructe de roscove
Producator: SolarisPrezentare Faina din fructe de roscove
Faina din fructe de roscove
Alternativa ideala ori de cate ori o reteta cere cacao sau ciocolata.
Are in mod natural un gust dulce si este o sursa extraordinara de calciu, potasiu si riboflavina.
O puteti adauga chiar si la painea facuta in casa, dand aluatului un gust interesant si un aport important de fibre.
Denumire: Ceratonia Siliqua
Nu contine aditivi si conservanti.
Faina de roscove sau carob este un substitut pentru cacao sau ciocolata, pentru persoane sensibile la aceste produse.
Spre deosebire de cacao, nu contine grasimi sau substante care stimuleaza sistemul nervos(cafeina, teina).
In schimb contine multa fibra, vitamine si minerale, inspecial calciu.
De asemeni contine mai multe calorii de cacaoa, nu contine gluten si este ideala pentru cei cu intoleranta la gluten(celiachie).
Gustul este placut, usor dulceag, poate fi amestecata cu indulcitori, lapte sau cu orice este potrivit pentru deserturi.
Gramaj: 100g
Producator: Solaris
Valori energetice:
222kcal(929% kJ)
Proteine: 4,6%
Lipide: 0,65%
Carbohidrati: 89%
Fibre: 40%
Lipie cu verdeturi
Ingrediente pentru 4-6 lipii:
100g faina de hrisca100g faina de mei100g faina de castane125g amidon de porumb3 linguri amidon de tapioca1 lingurita faina de roscove1 lingurita tarate de psyllium1 plic drojdie uscata2 lingurite sare2 linguri ulei de rapita1 catel de usturoi3 linguri ulei de rapita sau de masline2 linguri ace de rozmarin taiate maruntIntr-un castron se amesteca faina de hrisca, faina de mei si cu cea de castane, impreuna cu amidonul de porumb si cel de tapioca, faina de roscove, taratele de psyllium, drojdia uscata si sarea. Se adauga ulei si 420ml de apa calduta, iar ingredientele se framanta 5 minute pana rezulta un aluat omogen. Acesta se acopera cu un prosop umed si se lasa 30 de minute la dospit intr-un loc cald.
Se scoate aluatul din castron si se framanta un minut cu mana. Din el se formeaza cu mainile umede lipii. Se pune hartie de copt intr-o tava si se asaza lipiile. Se lasa inca 20-30 de minute la dospit. Cuptorul se incalzeste la 250 de grade, iar in el se introduce un vas cu apa neacoperit.
Se curata usturoiul si se da prin tocator. Se amesteca cu ulei si se ung lipiile. Se presara rozmarin si se lasa 15-20 de minute la copt in cuptor.
Tag-uri: Faina din fructe de roscove, fainuri, cereale, roscove, fructe de roscove, produse naturale, alimente naturale, fructe naturale, produse Solaris, producator Solaris
S************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: