Inscrie firma »
FMO
Finantator: Nederlandse Financierings Maatschappij voor Ontiwikkelingslanden N.V./ FMO

Limita maxima de finantare: 400.000 USD

Perioada maxima de creditare: maxim 5 ani (minim 1 an), inclusiv maxim 12 luni perioada de gratie, in functie de specificul fiecarui proiect

Dobanda: dobanda de baza pentru programul FMO + marja Bancii Romanesti

Cota de finantare: cca 80% din valoarea totala a proiectului

Utilizarea creditului: achizitionarea de active fixe si/ sau capital de lucru

Beneficiari eligibili pentru finantare din sursa FMO:

  1. firme cu pana la 100 angajati, cu cifra de afaceri anuala de pana la 4 mil.USD sau cu active de pana la 1,5 mil.USD (exclusiv terenuri si cladiri)
  2. firme private din orice sector economic excluzand: activitati ilegale si/ sau activitati considerate neacceptabile din punct de vedere social, politic, moral (ex. productia/comertul cu arme, jocuri de noroc, productia de bauturi alcoolice, spalarea banilor); la verificarea acestei conditii de eligibilitate se va avea in vedere lista detaliata de excluderi a FMO care include de asemenea activitati cu impact negativ asupra protectiei mediului
  3. firme inregistrate conform legilor din Romania, avand situatiile financiare auditate de experti autorizati
  4. firme care respecta legislatia muncii si protectiei sociale din Romania
  5. firme cu situatie financiara buna, cu actionariat responsabil, care va asigura o cota de cofinantare, din surse proprii, la proiectul de investitii
  6. firme care au personal calificat si care respecta legislatia privind protectia mediului din Romania si cerintelor specifice de mediu ale FMO
  7. firme care nu sunt detinute, direct sau indirect, de catre actionari ai Bancii Romanesti in proportie mai mare de 20%

Lista de Excluderi FMO:

Nu se vor finanta urmatoarele activitati:

  1. Productie sau alte activitati care implica forme nocive sau de exploatare prin munca fortata (indeletniciri care nu sunt indeplinite in mod voluntar, munca fiind prestata de un individ in urma unei amenintari sau ca urmare a unei pedepse) sau de utilizare daunatoare a muncii copiilor (adica activitati de exploatare economica a muncii copiilor, in domenii periculoase sau care au efecte negative asupra educatiei sau dezvoltarii fizice, mentale, spirituale, morale sau sociale a copiilor).
  2. Productia sau comertul cu orice fel de produse sau activitati care sunt considerate ilegale potrivit legilor romane sau potrivit conventiilor si intelegerilor internationale.
  3. Productia si comertul cu arme si munitii.
  4. Comertul cu animale salbatice sau produse provenind de la animale salbatice reglementate de Conventia privind comertul international referitoare la speciile pe cale de disparitie, flora si fauna salbatica (CITES).
  5. Productia si comertul cu materiale radioactive (cu exceptia echipamentului medical, a echipamentului de masura si control sau oricarui echipament in care FMO apreciaza ca sursa radioactiva este nesemnificativa sau este protejata adecvat).
  6. Productia si comertul cu produse continand fibra de azbest in stare libera.
  7. Productia si comertul cu produse continand substante chimice cu toxicitate mare din grupa de bi-fenili policlorinati. Astfel de substante pot fi gasite in transformatoare electrice cu ulei, acumulatori si conectoare electrice produse in perioada 1950-1985.
  8. Productia sau comertul cu produse chimice care fac obiectul unor intelegeri internationale privind interdictia sau incetarea treptata a utilizarii.
  9. Productia sau comertul cu produse ierbicide sau pesticide care fac obiectul unor intelegeri internationale privind interdictia sau incetarea treptata a utilizarii.
  10. Productia sau comertul cu produse ce au efect negativ asupra stratului de ozon stratosferic si contribuie la formarea gaurilor de ozon, pentru care exista intelegeri internationale privind incetarea treptata a utilizarii, conform Protocolului de la Montreal.
  11. Pescuitul bancurilor de pesti in mediul marin utilizand plase a caror lungime depaseste 2,5 km.
  12. Productia sau activitatile care au impact negativ asupra terenurilor detinute sau solicitate a fi atribuite unor populatii indigene, fara acordul complet documentat al acestora.
  13. Exploatarea forestiera sau achizitionarea de echipamente pentru utilizarea in paduri tropicale.

Programul este disponibil prin toate sucursalele Bancii Romanesti.
Produse recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z