Inscrie firma »
Blitz Financiar-Nr.70 redactat de catre S.S.I.F. Vanguard S.A.



  • PIATA DE CAPITAL
    Bursa de Valori Bucuresti si Bursa Electronica Rasdaq
    Societatile de Investitii Financiare - Banci - Sectorul Farmaceutic - Sectorul Petrolier

  • PIATA VALUTARA
    Evolutia pietei valutare




    PIATA DE CAPITAL

    Bursa de Valori Bucuresti si Bursa Electronica Rasdaq



    Lichiditatea celor doua piete a coborat pana la 772.7 mld de lei, de la peste 1,000 mld de lei in saptamana precedenta. Deprecierile indicilor bursieri au continuat, dar cu intensitati mai mici decat in saptamana anterioara.

    IMP - Valoarea tranzactiilor cu actiuni IMP a reprezentat in perioada analizata 1.7% din lichiditatea celor doua piete, adica peste 13 mld de lei. Pretul mediu de tranzactionare s-a apreciat de luni pana vineri cu aproape 8.7%, pana la 6,180 lei.

    Joi, Impact a anuntat ca in data de 14 mai se va supune aprobarii majorarea capitalului social cu peste 225.5 mld de lei. Din aceasta suma, aproape 82 mld vor reprezenta noi aporturi de la actionarii inregistrati la 30 mai, cu drept de subscriere netranzactionabil, 7 actiuni noi pentru una detinuta, iar restul de 143.5 mld de lei va reprezenta incorporarea primelor de emisiune din emisiunile anterioare, pentru care actionarii vor primi 4 actiuni gratuite la una detinuta.

    BRK -Lichiditatea actiunilor Broker Cluj-Napoca s-a diminuat fata de perioada precedenta, valoarea tranzactiilor cu aceste titluri fiind de aproape 7 mld lei, adica 0.9% din total. Pretul mediu de tranzactionare a fluctuat, in sedinta de vineri inregistrand o apreciere saptamanala de 0.7%, pana la 23,962 lei/actiune.

    CMP -Lichiditatea titlurilor emise de producatorul de piese auto Cpmpa Sibiu a inregistrat marti o valoare semnificativa, fiind transferate aproape 432,000 de actiuni la un pret mediu de tranzactionare de 14,002 lei. In sedinta precedenta fusesera transferate 21,150 de titluri la preturi cu putin peste 13,000 lei. Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 6.32 mld de lei (0.82% din total).

    Compa Sibiu isi propune pentru anul in curs o cifra de afaceri de 2.270 mld lei (+36% fata de 2004) si un profit net de 50.4 mld lei, inferior valorii de 65.8 mld lei din 2004. Dupa primul trimestru, cifra de afaceri a fost de 541.1 mld lei, iar profitul net de 20.5 mld lei.

    TBM - Actiunile Turbomecania au continuat sa se deprecieze, coborand sub 100,000 lei. Lichiditatea s-a mentinut in limite obisnuite, valoarea transferurilor depasind 33.3 mld de lei (0.43% din volumul celor doua piete). Pretul mediu de tranzactionare a coborat pana la 91,731 lei/actiune vineri, de la 101,846 lei/actiune in sedinta de luni.

    BRCR -In data de 26 aprilie Braiconf Braila a publicat convocatorul AGOA si AGEA pentru supunerea spre aprobare a majorarii capitalului social cu peste 37.34 mld de lei. In sedinta respectiva a fost inregistrata o lichiditate aproape tripla fata de ziua precedenta, pretul mediu de tranzactionare uracnd pana la 60,551 lei, de la 55,957 lei. Pana la sfarsitul saptamanii pretul mediu s-a apreciat cu aproape 10.5% fata de luni. Valoarea totala a transferurilor a contribuit cu 1.49% la total, depasind 11.5 mld de lei.

    CMIC -Miercurea trecuta au fost transferate 272,576 de actiuni emise de producatorul de imbracaminte "Confectia" Miercurea-Ciuc, reprezentand aproape 15% din capitalul social. Potrivit raportarilor de pe Rasdaq, in urma tranzactiei, SIF Moldova si-a pierdut calitatea de actionar semnificativ, persoana fizica Nicolae Camelia fiind inregistrata cu o participatie de 15.06%. Titlurile au fost transferate pentru 54.025 lei/actiune, pret mai mare cu peste 20% decat cel din sedinta anterioara, valoarea tranzactiei fiind de 14.77 mld de lei, adica 1.91% din totalul pietelor.

    COTD -Dupa ce miercuri a vandut actiunile producatorului de imbracaminte "Confectia" Miercurea-Ciuc, SIF Moldova a vandut vineri si actiunile detinute la alt emitent din sector, respectiv "Comtec" Galati, care are ca obiect de activitate comertul cu imbracaminte. Actiunile transferate, reprezentand 41.5% din capitalul social au fost rascumparate chiar de societate, conform raportarilor de pe Rasdaq. Tranzactia s-a efectuat la pretul maxim din ultimul an, de 202,760 lei/actiune, valorand aproape 9.5 mld de lei.

    Societatile de Investitii Financiare



    In perioada 22-29 aprilie preturile medii de tranzactionare ale tuturor actiunilor emise de societatile de investitii financiare au revenit pe cresteri, cea mai mare apreciere fiind inregistrata de SIF Muntenia, care insa a avut si cea mai mica lichiditate dintre SIF-uri.

    Volumul de tranzactii cu titluri SIF a depasit 256 mld de lei, in scadere cu peste 23% fata de perioada anterioara. Si de aceasta data SIF Banat-Crisana a fost cea mai tranzactionata, valoarea transferurilor fiind de 97.4 mld de lei.

    Banci



    Banca Transilvania a fost cel mai tranzactionat emitent in perioada analizata, cu un volum al transferurilor in valoare de peste 247 mld de lei. In prima zi ex-referinta, adica 27 aprilie pretul mediu de tranzactionare al titlurilor TLV a coborat la 7,720 lei, de la 13,556 lei in sedinta precedenta. Vineri valoarea acestuia s-a situat in jurul aceluiasi nivel.

    Aprecierea pretului mediu BCC a fost insotita si de cresterea lichiditatii acestui titlu, transferurile de actiuni Carpatica avand valoarea de 7.615 mld de lei, in timp ce in cazul BRD aceasta a fost de 7.609 mld de lei.

    In total, tranzactiile cu actiunile emise de bancile listate au insumat aproximativ 262 mld de lei, in scadere cu peste 120 mld fata de perioada anterioara.

    Sectorul Farmaceutic



    Antibiotice Iasi a publicat rezultatele financiare ale anului trecut si estimarile pentru acest an. Astfel, anul trecut Antibiotice a realizat o cifra de afaceri de 1,360 mld lei si profit net de 124.2 mld, pentru acest an propunandu-si obtinerea unui profit net de 180 mld (+45%) la un volum de vanzari de 1,650 mld lei (+21.3%). Suma aferenta dividendelor, propusa si aprobata de AGA este de 50.7 mld de lei, dar va fi folosita pentru majorarea capitalului social.

    Sicomed a publicat rezultatele trimestriale la sfarsitul lunii martie, acestea reflectand cresterea cifrei de afaceri cu 35% si a profitului net cu 57%, fata de perioada similara din 2004.

    Lichiditatea actiunilor farmaceutice a fost redusa, depasind cu putin 11 mld de lei.

    Sectorul Petrolier



    Titlurile SNP si RRC si-au continut deprecierea la nivel de pret mediu de tranzactionare, dar intr-un ritm mai redus decat in saptamana anterioara. Volumul total al tranzactiilor cu actiuni petroliere a fost de aproape 125.4 mld de lei, in scadere fata de 150 mld in perioada precedenta.

    PIATA VALUTARA


    Click pentru marire

    In saptamana 22-29 aprilie 2005, leul s-a depreciat cu 0.53% fata de euro si cu 1.34% fata de dolar. De la inceputul anului, leul s-a apreciat cu 8.7% fata de euro si cu 3.91% in raport cu dolarul.

    NOTA: Acest material are un scop informativ, neconstituind o recomandare de cumparare sau vanzare a unor valori mobiliare. Vanguard SA nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor informatii. Datele obtinute pentru redactarea materialului au fost obtinute din surse considerate de noi a fi de incredere, insa nu putem garanta corectitudinea si completitudinea lor. Vanguard SA ar putea detine in diferite momente valori mobiliare la care se face referire in acest material sau ar putea actiona ca formator de piata pentru acestea.

    Contact:
    Cristian Tudorescu
    Ana Moglan

    VANGUARD S.A.
    Departamentul de Analiza [email protected]
  • Produse recomandate
    # 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z