Inscrie firma »
15. Invatamant.
Sursa datelor
- Chestionare statistice anuale completate la inceputul si sfarsitul anului scolar (universitar) de catre unitatile scolare de invatamant preuniversitar si institutiile de invatamant superior (universitati, institute, academii) care desfasoara activitati instructiv-educative.

Precizari metodologice
  • in numarul unitatilor scolare, al populatiei scolare si al personalului didactic, este inclus si sectorul privat din invatamantul prescolar, liceal, profesional, postliceal si superior, iar din anul scolar 2000/2001 si cel din invatamantul primar si gimnazial.
  • Datele statistice privind numarul copiilor si elevilor inscrisi, absolventilor si personalului didactic din invatamantul preuniversitar (prescolar, primar si gimnazial, liceal, profesional, postliceal) cuprind si pe cele din invatamantul special.
  • Profilurile, meseriile si specializarile in care se pregatesc elevii si studentii sunt stabilite conform prevederilor legislatiei in vigoare, referitoare la organizarea si functionarea invatamantului in Romania si pe baza "Nomenclatorului profilurilor, meseriilor si specializarilor", intocmit de Institutul National de Statistica Tmpreuna cu Ministerul Educatiei si Cercetarii.
  • Datele statistice privind invatamantul universitar (numarul facultatilor, studentii inscrisi, absolventii si personalul didactic) includ si invatamantul superior de scurta durata (colegii), precum si studentii straini care studiaza in Romania; nu sunt inregistrate date statistice privind studentii romani care studiaza in alte tari.
  • in numarul total al absolventilor institutiilor de invatamant superior sunt inclusi si cei care provin din institutiile de invatamant private.
  • in numarul cadrelor didactice sunt incluse numai persoanele fizice (educatori, invatatori, profesori, asistenti universitari, lectori, conferentiari etc.) aflate in evidenta unitatilor raportoare; fiecare cadru didactic este inregistrat o singura data (la unitatea unde are cartea de munca). Sunt inclusa si maistrii instructori, care desfasoara activitate instructiv-educativa in sistemul de invatamant.
  • Gradul de cuprindere in invatamant a populatiei de varsta scolara, pentru grupa de varsta "19-23 ani si peste" (tabelul 15.6) cuprinde si invatamantul superior din institutii private si invatamantul postliceal si de maistri.


  • PERSONALUL DIDACTIC PE NIVELURI DE EDUCATIE, in ANUL SCOLAR (UNIVERSITAR) 2003/2004



    ABSOLVENTII PE NIVELURI DE EDUCATIE, in ANUL SCOLAR (UNIVERSITAR) 2002/2003



    Sursa Datelor - Institutul National de Statistica
    Produse recomandate
    # 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z