Faina bio din hrisca
Producator: Petras BioPrezentare Faina bio din hrisca
Faina bio din hrisca
Faina de hrisca are un mare continut de proteine (pana la 18%), dintre care cele cu aport biologic deosebit sunt peste 90% si o concentratie deosebita de aminoacizi esentiali precum arginina, yzina, threonina, triptofanul, cysteina.
Continutul de minerale este de asemenea ridicat: fier, zinc, seleniu.
Este aromata si gustoasa, este un aliment intalnit in bucataria multor popoare, mai mult sau mai putin asiatice.
Intrebuintare: paine, prajituri si biscuiti, paste fainoase, clatite.
Tort fara gluten cu hrisca
Ingrediente pentru 12 bucati:
250g de unt moale200g zahar de trestie brun6 oua250g faina de hrisca250g de alune macinate1 plic praf de copt cu tartrat de potasiu1 pahar de afine ( 400g fara zeama )zahar pudra pentru presaratunt pentru formaSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se unge cu unt marginea unei forme pentru copt, iar pe fundul acesteia se pune hartie de copt.
Intr-un castron se pune untul, peste care se adauga 150g de zahar; si totul se bate spuma. Se separa ouale. Se adauga cate un galbenus, pe rand. Intr-un alt castron se amesteca faina de hrisca, alunele si praful de copt, apoi se adauga treptat peste compozitia de unt cu zahar si ou.
Albusurile se bat bine cu restul de zahar si se incorporeaza in aluat, apoi se toarna in forma de copt, distribuindu-se uniform. Se coace 50 de minute pe gratarul din mijloc al cuptorului, se scoate din forma si se lasa la racit.
Prajitura se taie o data orizontal. Pe partea de jos se pun afine, si cealalta se asaza deasupra. Se presara zahar pudra.
Sugestie: Tortul va avea un gust deosebit de delicios daca se lasa sa stea 1-2 zile inainte de a fi consumat.
Tag-uri: Faina bio de hrisca , faina bio, hrisca, cereale bio, cereale si seminte bio, faina semi-integrala, produse bio, alimente bio, mancare bio, producator Petras Bio, produse Petras Bio
S************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: