Faina bio integrala de orez
Producator: Petras BioPrezentare Faina bio integrala de orez
Faina bio integrala de orez
Gramaj :500g
Faina de orez Petras Bio a fost obtinuta prin macinarea orezului integral.
Se poate folosi la ingrosarea unor preparate culinare (tocanite, gulasuri, sosuri, etc. ), la produse de patiserie (budinci, checuri, etc.)
Reteta de budica: Se da in clocot 250 ml lapte sau de apa la care se adauga o lingura de faina de orez si se fierbe la foc mic amestecand continuu aproximativ 5 minute.
Tort fara gluten de capsuni cu frisca
Ingrediente pentru 12 bucati:
Pentru aluatul de biscuiti:
120g unt, 80g zahar, 4 oua1 plic de zahar vanilat80g faina de orez80g amidon de porumb2 lingurite praf de copt cu tartrat de potasiuPentru crema:
250g capsuni, 50g zahar1 lingurita amidon de porumb1 plic de gelatina macinata200ml de smantana1/2 plic intaritor de friscaPentru ornare:
400ml de smantana, 1 lingura de zahar, 1/2 plic zahar vanilat1 plic intaritor de frisca12 capsuni, 100g fulgi de migdale prajitiSe preincalzeste cuptorul la 160 de grade. Intr-o forma de tort se pune hartie de copt. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se toarna in forma si se coace 35-40 de minute pe gratarul din mijloc al cuptorului. Se scoate din forma si se lasa la racit. Se taie in trei, pe orizontala.
Pentru crema, se curata capsunile, se spala si se indeparteaza codita. Se taie marunt, se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si se lasa cateva minute la clocotit, la foc mic. Cand se inmoaie, se adauga amidonul de porumb, praful de gelatina si patru linguri de apa si se da un clocot. Amestecul de capsuni se pune la rece si se amesteca din cand in cand. Dupa ce s-a intarit, se bate bine smantana si intaritorul de frisca, apoi se adauga peste capsuni.
In jurul partii de jos a tortului se pune un inel de tort. Jumatate dintre capsunile cu frisca se toarna peste. Cel de-al doilea blat de tort se asaza deasupra, iar peste el, cealalta jumatate din amestecul de capsuni si frisca. Se pune blatul de sus si se apasa usor. Se scoate inelul de tort si se orneaza cu frisca, capsuni si fulgi de migdale.
Tag-uri: Faina bio de orez , faina bio, orez, cereale bio, cereale si seminte bio, faina integrala, produse bio, alimente bio, mancare bio, producator Petras Bio, produse Petras Bio
S************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: